Yağmacı, Konya TEM ekiplerinden kaçamadı

Gönüllü olarak deprem bölgesine giden Konya TEM Şube Müdürlüğü ekipleri iş yerlerinden hırsızlık yapan bir şahsı suçüstü yakaladı

ASAYİŞ - 22-02-2023 10:16

Yağmacı, Konya TEM ekiplerinden kaçamadı

Ülkemizde yaşanan depremin acıları silinmeye çalışılırken bir taraftan da emniyet güçleri hasar gören binaları hedef alan hırsızlarla mücadelesini sürdürüyor. Gönüllü olarak deprem bölgesine giden Konya TEM Şube Müdürlüğü ekipleri iş yerlerinden hırsızlık yapan bir şahsı suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede yakalanan şahsın hırsızlık suçundan aranması olduğu anlaşıldı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Tüm devlet kurumları ve yardımseverler bölgelerde gece gündüz çalışmalarını sürdürürken depremi fırsat bilerek zarar gören binalardan hırsızlık yapmaya çalışan şahıslara da polis ekipleri göz açtırmıyor.

Konya'dan deprem bölgesi Malatya'ya gönüllü giden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Malatya’nın Battalgazi ilçesi Tandoğan Mahallesinde devriye görevi esnasında bir şüpheli şahsın depremde zarar gören iş yerlerini gözetlediğini tespit etti. Polis ekiplerince yakalanan Mehmet Yarbel (38) isimli şahsın yapılan sorgusunda, hırsızlıktan aranması olduğu ve hırsızlık, yankesicilik, kasten yaralama gibi suçlardan 18 adet suç kaydı olduğu öğrenildi.

“YAŞADIĞI İLÇEDE DEPREMDEN SONRA ZARAR GÖREN BİRÇOK EV VE İŞ YERLERİNDEN HIRSIZLIK YAPTIĞINI İTİRAF ETTİ”

Malatya’nın Battalgazi ilçesi nüfusuna kayıtlı olan hırsızlık şüphelisi Mehmet Yarbel ile polis ekiplerinin yaptığı ilk görüşmede, deprem anından sonra kendi yaşadığı ilçede zarar gören ev ve iş yerlerinde hırsızlık yaptığını ve bu hırsızlık girişiminde yakalandığını itiraf etti. Konya Tem Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanan şahıs Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

 

kaynak:bbnhaber

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MİT’ten DHKP-C'nin sözde sorumlusuna operasyon

MİT’ten DHKP-C'nin sözde sorumlusuna operasyon

18-04-2024 - ASAYİŞ

Konya Narkotik 'ten zehir tacirlerine operasyon! Binlerce uyuşturucu hap ele geçirildi!

Konya Narkotik 'ten zehir tacirlerine operasyon! Binlerce uyuşturucu hap ele geçirildi!

18-04-2024 - ASAYİŞ