Ufukta Erken Genel Seçim mi Var?

Yerel seçim sonrası seçim sonuçlarına bağlı olarak bazı siyasi aktörler erken genel seçim yapılmasını isteyebilir. iBB Başkanı İmamoğlu seçimi kazansa da kazanmasa da CHP yönetiminde bazı değişikliklerin olacağı kesin gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Bu benim son seçimim ’beyanı ve MHP lideri bahçelinin’ Bırakamazsın ‘açıklaması yerel seçimden sonra siyaset mekanizmasının daha da hareketleneceği ve erken genel seçim yapılabileceğini de akıllara getiriyor. Yazarımız Bülent tunç yaşanan bu son siyasi gelişmeleri sizler için kaleme aldı

SİYASET - 27-03-2024 21:35

Ufukta Erken Genel Seçim mi Var?

Yerel seçim sonrası seçim sonuçlarına bağlı olarak bazı siyasi aktörler erken genel seçim yapılmasını isteyebilir. iBB Başkanı İmamoğlu seçimi kazansa da kazanmasa da CHP  yönetiminde bazı değişikliklerin olacağı kesin gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Bu benim son seçimim ’beyanı ve MHP lideri bahçelinin’ Bırakamazsın ‘açıklaması yerel seçimden sonra siyaset mekanizmasının daha da hareketleneceği ve erken genel seçim yapılabileceğini de akıllara getiriyor. Yazarımız Bülent tunç yaşanan bu son siyasi gelişmeleri sizler için kaleme aldı.


17 Kasım 2024 Tarihinde Erken Seçim Olabilir!
Başlıkta okuduğunuz gibi yerel seçimler sonrası siyasi senaryolar dillenmeye başladı. Bu senaryoya benimde bir katkım olsun istedim. 
31 Mart 2024 Yerel seçimler sonrası gerek iktidar, gerek muhalefet tarafında seçim sonuçlarının muhakkak bir yansıması olacaktır. Bu yansımayı özellikle İstanbul, Ankara seçim sonuçları belirleyecek.Buradaki kilit isim Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş.
İmamoğlu özellikle bu seçimlerde rakip olarak Murat Kurum değil de Sayın Erdoğan üzerinden söylemlerini gerçekleştirmekte, bir sonraki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olduğunu resmen dile getirmese de söylemleri bunu göstermektedir.
Peki, İmamoğlu’nun Amacı Nedir?  
İmamoğlu ve ekibinin amacı, İstanbul’u katiyen iktidar tarafına bırakmamak. Bunun içindir ki sadece Büyükşehir değil ilçeleri kazanıp meclis çoğunluğunu da ele geçirmek.
Bunu başardıkları zaman İmamoğlu İBB den, Yavaş ABB başkanlığı görevinden istifa edecek,Boşalan koltuklara yeni başkan, meclis çoğunluğu muhalefette olduğu için,İBB ve ABB meclisinde  daha öncesinden belirledikleri ilçe başkanını yapılan seçimle oy birliği ile yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atayacaklardır.
Esas Oyun Şimdi Başlıyor!
İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın istifasından sonra özellikle İstanbul,Ankara,İzmir,Bursa,Antalya başta olmak üzere bazı milletvekilleri, milletvekilliğinden istifa ederek ara seçime gidilmesi kararı alınacaktır, ara seçme gidilmesi için (TBMM de 30 milletvekili ölüm ve istifalardan dolayı milletvekili koltuğu boşalırsa ara seçim söz konusudur)Fakat söz konusu Büyükşehirler olduğu için, bu ara seçimden ziyade erken genel seçim kararına dönüşecektir.
(Buna en uygun tarihte okulların ara tatile girdiği 2024 Kasım ayıdır)
Muhalefetin adayı Sayın İmamoğlu gözükse de İmamoğlu stratejik bir kararla yaşının genç olması nedeniyle aday olmayıp, Cumhurbaşkanı adayı olarak Sayın Mansur Yavaş’ı aday olarak çıkartacaklardır.
Seçimin kazanılması durumunda İmamoğlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev alıp parlamenter sisteme geçişte çalışmalar yapıp, ondan sonraki seçim takviminde CHP Genel Başkanı Olarak seçimlere girip başbakan olarak Ülkeyi yönetmek isteyecektir.
Yukarıda bahsettiğim gibi bu bir komplo teorisi olabilir de, olmayabilir de ama benim kanaatim bu yönde 
Türk siyasetinde artık yeni yüzlerin zamanı, Siyasete baktığımız zaman AK parti hiçbir zaman bu kadar zor durumda kalmamıştı. Ciddi oy kayıpları söz konusu. Bu gidişat bana Anavatan ve Doğruyol partisini hatırlatıyor ne diyelim Tarih tekerrürden ibarettir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Ali Karakurt:‘Merhum Turgut Özal'ı saygıyla ve özlemle anıyoruz’

Başkan Ali Karakurt:‘Merhum Turgut Özal'ı saygıyla ve özlemle anıyoruz’

20-04-2024 - SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına aşamalı değişim mesajı verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına aşamalı değişim mesajı verdi!

19-04-2024 - SİYASET