Şanlıurfa ve Adıyaman'ı sel vurdu! Meteoroloji'den turuncu uyarı: Deprem bölgesinde hava durumu...

Depremin vurduğu Adıyaman ve Şanlıurfa'yı sel vurdu. Meteoroloji'nin turuncu kodlu uyarı yaptığı bölgede yoğun yağış sele neden oldu. Sel felaketi nedeniyle dereler taşarken, yollar kapandı. Zemin ve bodrum katta bulunan birçok evi su bastı. Yetkililerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Peki deprem bölgesinde yağışlar ne kadar devam edecek? İşte Şanlıurfa'dan son dakika haberleri...

YAŞAM - 15-03-2023 12:01

Şanlıurfa ve Adıyaman'ı sel vurdu! Meteoroloji'den turuncu uyarı: Deprem bölgesinde hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü depremden etkilenen bölgeler için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Alarm verilen 9 kentten birisi olan Şanlıurfa'da yoğun yağış sele neden oldu. Bölgede kayıpların olduğu belirtilirken, acı haberler de gelmeye devam ediyor. Peki deprem bölgesinde yağış devam edecek mi? İşte sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa ve Adıyaman'dan son dakika haberleri...

DERELER TAŞTI YOLLAR KAPANDI

Şanlıurfa'da dün akşamdan beri etkili olan sağanak sonucu bazı dereler taştı, araçlar suyun içinde kaldı.

Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sağanak nedeniyle merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı.

Karaköprü ilçesinde bulunan Akpiyar Deresi'nin bazı yerlerde taşması sonucu yan tarafından geçen 35 Metre Yolu'nda su birikintileri oluştu.

Kent merkezindeki Abide Kavşağı'ndaki alt geçit ise tamamen suyla doldu. Bölgeye yönlendirilen dalgıçlar, tedbir amaçlı arama çalışması başlattı.

Su baskınları nedeniyle bazı alt geçitler ile ana güzergahlarda ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi.

Kentin ana cadde ve kavşaklarında sıkışan trafiği, polis ekipleri yönlendirmeye çalışıyor.

Şehirde sağanak devam ediyor.

Vali Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şiddetli sağanak etkisini devam ettiriyor. Dere ve kanal taşmaları meydana gelebileceğinden dere ve kanal yataklarına yakın zemin ve bodrum kat evlerde ikamet eden vatandaşlarımızın evlerini boşaltması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN'DAN ACI HABER

Sel felaketinin yaşandığı bir başka bölge olan Adıyaman'dan acı haber geldi. Deprem nedeniyle Adıyaman'da görevlendirilen Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada, sağanağın etkili olduğu Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin kaybolduğunu açıkladı.

Bölgeye Adıyaman ile Gölbaşı ilçesinden destek ekiplerin sevk edildiğini vurgulayan Hatipoğlu, şöyle konuştu:

"Destek ekiplerimizin ve araçlarımızın bir kısmı burada bir kısmı da yolu temizleyerek geliyor. Olayda 1 vatandaşımız vefat etti, 4 vatandaşımız kayıp. Ekiplerimiz arama çalışmalarını sürdürüyor. Diğer vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda inşallah vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Gerçekten tüm bölgeyi derinden etkileyen bir afet. Vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla temin ettiği konteynerin sulara kapılması sonucu böyle bir olay oldu."

Adıyaman kent merkezinden geçen Eğriçay'ın taşması sonucu Atatürk Bulvarı'nda trafikte aksamalar yaşandı, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

AFAD, polis, jandarma ve belediye ekipleri, su baskını riski yaşanan çadırlarda tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

SON YILLARIN EN YOĞUN YAĞIŞINI ALDI'

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kentte etkili olan yağış sonrası Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) alınan tedbirler ve sahada yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıya katıldı. Vali Ayhan, Şanlıurfa'nın son yılların en yoğun yağışını aldığını ifade ederek, "Şanlıurfa son yılların en yoğun yağışını aldı, bugün de bekliyoruz. Urfa'nın yıllık yağış ortalaması 450 kilogram, sadece iki gündeki toplam yağış miktarı neredeyse 150 kilogram. Mart ayında yıllık ortalama yağış miktarı 57 kilogram, sadece bugünkü yağış miktarı 77 kilogram, dolayısıyla büyük bir yağışın olduğunu ve genel hayata etkilerini de buradan görebilmekteyiz. Bunun da yansımaları oldu, gerek trafik akışısın etkilenmesi, bodrum katlarının su altında kalması, bazı kamu kurum ve kuruşlarının etkilenmesi çiftçilerimizin etkilenmesi" dedi.

EVLER, ARAÇLAR SULAR ALTINDA KALDI

Sağanak yağışın etkili olduğu kentte yüzlerce ev ve araç sel suları altında kaldı. Ekili tarlalara zarar geldi. Yaşanan sel baskınlarına karşın vatandaşlar, su basan evlerini kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Kentte halen birçok semte ulaşım sağanamazken, yağışların devam etmesi hayatı olumsuz yönde etkiledi.

ABİDE KAVŞAĞI'NDA CAN PAZARI

Kentin merkezinde bulunan köprülü Abide Kavşağı'nın altından araçlarıyla ilerlemeye çalışan vatandaşlar, sel sularına kapıldı. Can pazarının yaşandığı kavşakta 1 kadın ile 1 çocuk son anda vatandaşlar tarafından halat atılarak bulunduğu yerden kurtarıldı. Sel sularıyla taşan kavşakta 2 itfaiye eri ile 4 vatandaşın sel sularına kapıldığı belirtilerken, su altı arama ve kurtarma dalgıç ekipleri arama kurtarmaya çalışması başlattı Halen kent merkezinde sel sularına kapılan araçlar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, deprem bölgesi genelinde kuvvetli yağmur bekleniyor.

Yağışların Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da çok kuvvetli olacağı öngörülüyor.

 

Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olmaması, yurdun güney kesimlerinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta hava sıcaklığı, bugün en düşük 10, en yüksek 15 derece olacak.

Hatay

Hatay'da ise hava sıcaklıklarının bugün en düşük 11, en yüksek 18 derece olması tahmin ediliyor.

Gaziantep

Gaziantep'te hava sıcaklıklarının bugün en düşük 11, en yüksek 14 derece olması öngörülüyor.

Malatya

Malatya'da hava sıcaklıklarının en düşük 8, en yüksek 15 derece olması tahmin ediliyor.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da en düşük hava sıcaklığı 13, en yüksek 14 derece olması öngörülüyor.

Adıyaman

Adıyaman'da hava sıcaklığının bugün en düşük 12, en yüksek 15 derece olacağı tahmin ediliyor.

Adana

Adana'da hava sıcaklıklarının bugün en düşük 11, en yüksek 21 derece olması tahmin ediliyor.

Diyarbakır

Diyarbakır'da hava sıcaklıklarının bugün en düşük 10, en yüksek 16 derece olması tahmin ediliyor.

Kilis

Kilis'te bugün hava sıcaklığının en düşük 12, en yüksek 15 derece olarak öngörülüyor.

Osmaniye

Osmaniye'de ise hava sıcaklığının en düşük 11, en yüksek 17 derece olması tahmin ediliyor.

Elazığ

Elazığ'da bugün hava sıcaklıklarının en düşük 11, en yüksek 15 derece olacağı tahmin ediliyor.

kaynak:sabah

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Altay, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde SOBE’yi Ziyaret Etti

Başkan Altay, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde SOBE’yi Ziyaret Etti

02-04-2024 - YAŞAM

Konya’daki Dezavantajlı Gruplar ve Aileleri İftarda Buluştu

Konya’daki Dezavantajlı Gruplar ve Aileleri İftarda Buluştu

14-03-2024 - YAŞAM