Konya Robofest Robot Yarışması Sona Erdi

Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen “Konya Robofest Robot Yarışması” sona erdi. ROBOKARATAY Projesi kapsamında düzenlenen ve 11 ilçeden 761 öğrenci ile 203 danışmanın 417 robot ve projeyle yarıştığı organizasyonda dereceye girenlere ödülleri de törenle verildi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yarışmaya katılan ve dereceye giren herkesi tebrik etti.

TEKNOLOJİ - 01-12-2023 12:03

Konya Robofest Robot Yarışması Sona Erdi

Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karatay Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen “Konya Robofest Robot Yarışması” tamamlandı.

10 KATEGORİDE 101 OKUL, 761 YARIŞMACI VE 203 DANIŞMAN YARIŞTI

Konya’nın 11 ilçesinden 52 ortaokul, 44 lise ve 5 BİLSEM olmak üzere toplamda 101 okulda eğitim gören 761 öğrenci ile 203 danışman; 417 robot ve projesiyle yarışmaya katıldı.

Karatay Gençlik ve Spor Bakanlığı Karatay Gençlik Merkezi’nde iki gün süren yarışma; Çizgi İzleyen Robot Yarışması, Sctrach ile Oyun Tasarımı Yarışması, Yazılım Yarışması, Dönüşüm Robotu Yarışması, Serbest Kategori Yarışması, Yumurta Toplayan Robot Yarışması, Hızlı Çizgi İzleyen Robot Yarışması, Tarım ve Afet Yönetimi Yarışması, İHA-Drone Yarışması ile Sünger Bob Yarışması kategorilerinde değerlendirildi.

KONYA ROBOFEST’TE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Konya Robofest’te dereceye giren öğrenci, danışman ve okullara ödülleri, Karatay Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

Ödül törenine Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Konya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Doğan, MÜSİAD Konya Şube Müdürü Hilmi Kağnıcı, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özarpa, Karatay Belediyesi Başkan Yardımcıları, belediye meclisi üyeleri, yarışmaya katılan okulların yönetimleri, öğretmen ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Proje kapsamında kategorilerinde dereceye giren yarışmacılar ile okullarına plaketleri ve ödülleri; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Konya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Doğan, MÜSİAD Konya Şube Müdürü Hilmi Kağnıcı ve Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özarpa tarafından takdim edildi.

İŞTE KONYA ROBOFEST YARIŞMASI’NIN ŞAMPİYONLARI

Konya Robofest çerçevesinde Çizgi İzleyen Robot Yarışması’nı Süleyman Çelebi Ortaokulu, Sctrach ile Oyun Tasarımı Yarışması’nı Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu, Yazılım Yarışması’nı Karatay BİLSEM, Dönüşüm Robotu Yarışması’nı Karatay BİLSEM, Serbest Temalı ve Temasız Kategori

Yarışması’nı Nuri Pakdil Anadolu Lisesi, Yumurta Toplayan Robot Yarışması’nı Selçuklu Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hızlı Çizgi İzleyen Robot Yarışması’nı Akşehir Şehit Özden Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İHA-Drone Yarışması’nı Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazanırken Sünger Bob kategorideki yarışmayı ise Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu Lisesi şampiyon olarak kazandı.

Öte yandan yarışma kapsamındaki tüm kategorilerde toplamda en yüksek puanları toplayan Karatay BİLSEM, Karatay Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nuri Pakdil Anadolu Lisesi, Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu ile Prof. Dr. Ömer Dinçer İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne de 3D Yazıcı hediye edildi.

BAŞKAN HASAN KILCA’DAN KONYA ROBOFEST’E KATILAN VE DERECEYE GİRENLERE TEBRİK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Robofest’e katılan ve dereceye giren herkesi tebrik etti. Başkan Hasan Kılca; “TEKNOFEST’in izinde ilerleyen ROBOKARATAY projemizin 3’üncü yılında Konya Robofest’i tamamladık. Konya Robofest’e katılan ve dereceye giren bütün okullarımızı, öğretmenlerimizi, danışmanlarımızı, öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. belediye olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Karatay Belediyesi İkinci Kez “Devfest Konya”Ya Ev Sahipliği Yapacak

Karatay Belediyesi İkinci Kez “Devfest Konya”Ya Ev Sahipliği Yapacak

13-12-2023 - TEKNOLOJİ

Konya Büyükşehir “Metaverse Oyun Geliştirme Maratonu” Düzenledi

Konya Büyükşehir “Metaverse Oyun Geliştirme Maratonu” Düzenledi

11-12-2023 - TEKNOLOJİ