Konya Büyükşehir'den 12.sınıf öğrencilerine büyük destek

Konya'da bir gelenek haline gelen 12 sınıf öğrencilerine maddi destek uygulaması kapsamında bu yıl öğrencilere 3.000 liralık para yardımı yapılacak. Öğrenciler başvurularını ne zaman yapılacağını merak ediyor

EĞİTİM - 09-10-2023 23:13

Konya Büyükşehir'den 12.sınıf öğrencilerine büyük destek

Konya Büyükşehir Belediyesi 12 sınıf öğrencilerine yönelik maddi destek projesini bu yıl da sürdürüyor. Geçen yıl 12. Sınıf öğrencilerine Bin 500 lira destek verdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, söz konusu desteği 3 bin liraya çıkardıklarını açıkladı. Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak Konya’da öğrencilerin eğitimlerini en iyi şekilde sürdürebilmeleri ve sınav hazırlığına destek sağlamak için büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Öğrencilere yönelik onlarca farklı çalışmaya imza attıklarını kaydeden Başkan Altay, “Büyük Türkiye’yi inşa edecek yarınlarımızın teminatı öğrencilerimize desteğimizi 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde de sürdürüyoruz. Bu yıl da 12. sınıf öğrencilerimize eğitim ve sınav katkısı sağlıyoruz. 3.000 liralık bu desteğimiz hayırlı olsun" dedi

Başkan Altay'ın müjdesini sevinçle karşılayan öğrenciler şimdi başvuruları ne zaman yapılacağını ve ilk ödemenin hangi tarihte hesaba yatacağını merak ediyor.

Edinilen bilgilere göre Ekim ayının ilk haftasında başlayacağı açıklanan başvurular henüz sisteme yüklenmedi. Eğitim desteği başvurularının önümüzdeki hafta başlaması ve Kasım ayında öğrencilerin hesabına 1500 TL'lik ilk ödemenin yapılması bekleniyor. Süreç ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin açıklama yapacağı öğrenildi.

kaynak:bbnhaber

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen adaylarına atama müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen adaylarına atama müjdesi!

06-05-2024 - EĞİTİM

Bakan Tekin: Çocuklarımıza Milli Şuur Kazandırmak İstiyoruz!

Bakan Tekin: Çocuklarımıza Milli Şuur Kazandırmak İstiyoruz!

01-05-2024 - EĞİTİM