Fethin 569.Yılında ‘Büyük Kartal’ FATİH SULTAN MEHMET HÂN

Prof. Dr. Alaattin Aköz, Konya Aydınlar Ocağı’nın Selçuklu Salı Sohbetleri’nde “Fethin 569.Yılında ‘Büyük Kartal’ Fatih Sultan Mehmet Han”ı anlatacak. Prof. Dr. Alaattin Aköz, İstanbul’un fethinin 569’uncu yılında “Büyük Kartal” Fatih Sultan Mehmet Hân’ın şahsiyetini, siyasi dehasını, fikir ve düşünceleri ile sosyal yönü ve medeniyete bakış açısı hakkında önemli bilgiler verecek.

KÜLTÜR - SANAT - 30-05-2022 17:23

Fethin 569.Yılında ‘Büyük Kartal’  FATİH SULTAN MEHMET HÂN

Prof. Dr. Alaattin Aköz, Konya Aydınlar Ocağı’nın Selçuklu Salı Sohbetleri’nde “Fethin 569.Yılında ‘Büyük Kartal’ Fatih Sultan Mehmet Han”ı anlatacak.

 

Konya Aydınlar Ocağı’nın bu haftaki Selçuklu Salı Sohbetleri’nde, “Fethin 569.Yılında ‘Büyük Kartal’ Fatih Sultan Mehmet Han” konuşulacak.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alaattin Aköz, İstanbul’un fethinin 569’uncu yılında “Büyük Kartal” Fatih Sultan Mehmet Hân’ın şahsiyetini, siyasi dehasını, fikir ve düşünceleri ile sosyal yönü ve medeniyete bakış açısı hakkında önemli bilgiler verecek. 

Konya ve Yöresi Tarih Araştırmaları Merkez Müdürü görevini de devam ettiren Prof. Dr. Alaattin Aköz’ün, Konya İl Halk Kütüphanesi’nde 31 Mayıs 2022 Salı günü saat 21:00’da gerçekleştirilecek olan tarih sohbetine bütün gönül dostları davetlidir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Prof. Dr Sami Güçlü Hatırat Kitabı KBB Yayınları Arasında Yerini Aldı

Prof. Dr Sami Güçlü Hatırat Kitabı KBB Yayınları Arasında Yerini Aldı

20-02-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Başkan Altay, Prof. Dr. Afyoncu’nun “Filistin’de 400 Sene” Konulu Konferansına Katıldı

Başkan Altay, Prof. Dr. Afyoncu’nun “Filistin’de 400 Sene” Konulu Konferansına Katıldı

17-02-2024 - KÜLTÜR - SANAT