Çalışan Emekliye 5 Bin TL Ne Zaman Yatacak? Emekli İkramiyesi Meclis'ten Geçti Ve Yasalaştı!

Çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi Meclis'ten geçerek yasalaştı. 5000 TL emekli ikramiyesi için ek düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bununla beraber SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı olmak üzere çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi yapılacak. 4,7 milyon vatandaş daha Cumhuriyet ikramiyesi alacak. Peki çalışan emeklilere 5000 lira ne zaman yatacak? İşte 5 bin lira emekli ikramiyesi ödeme tarihi...

EKONOMİ - 28-12-2023 09:22

Çalışan Emekliye 5 Bin TL Ne Zaman Yatacak? Emekli İkramiyesi Meclis'ten Geçti Ve Yasalaştı!

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödemesi TBMM'de Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaştı. Öte yandan 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihi de netleşti. Çalışan emeklilere ikramiye yasasıyla SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı ile dul yetimler dahil yaklaşık 16 milyon hak sahibi 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi almış olacak. Bakan Işıkhan ödemeler için hazırlıkların tamam olduğunu açıkladı. Çalışan emekliye 5000 tl ikramiye ne zaman yatacak? İşte detaylar...
ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE MECLİS'TEN GEÇTİ VE YASALAŞTI
Ek emekli ikramiyesi düzenlemesi için kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaştı. Meclis'ten geçti. Yasalaşan ek 5000 TL emekli ikramiyesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.
BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHİ AÇIKLAMASI
Çalışan emekliye ikramiye tarihi konusunda konuşan Bakan Işıkhan, yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 2 gün içinde yatırılması konusunda çalışmaları tamamladıklarını söyledi.
Bakan Işıkhan şu ifadeleri kullandı:
EYT kapsamında düzenlemeden faydalanan kişi sayısı bugün itibarı ile yaklaşık 2 milyon. Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yaptık. Çalışan emeklilerimiz için de kanun teklifi Meclis'te kabul edilip, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri 2 gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık.
ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?
Bakan Işıkhan'ın SGK'ya verdiği talimatla hummalı çalışma tamamlandı. Düzenleme Meclis'ten geçti. Yasalaşan çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanır yayımlanmaz SGK harekete geçecek.
Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesinin yer aldığı torba yasanın 28 Aralık tarihinde yasalaşarak Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Gerekli hazırlıklar yapılıyor.
ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE 29 ARALIK'TA YATACAK
Çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi 27 Aralık Çarşamba günü Meclis'ten geçti. Torba yasanın da yasalaşması ve 28 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanması ile SSK, Bağ-Kur, emekli sandığı (4A-4B-4C) ödemelerinin 29 Aralık'ta yapılması bekleniyor.
HERHANGİ BİR İŞLEME GEREK YOK, BANKAYA OTOMATİK YATACAK
Emekli ikramiyesi vatandaşların maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılıyor. Bunun için bir başvuru ya da belgeye ihtiyaç duyulmuyor.
DUL VE YETİMLER DE EMEKLİ İKRAMİYESİ ALACAK
İkramiye ödemeleri vefat eden sigortalıların eş ve çocuklarına da yapılıyor. Burada ödemeler hisse oranında gerçekleştiriliyor. Söz konusu 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamamış olan dul ve yetimler için de ödeme gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Yüzde 75 hissesi olanlar 3750 TL,
Yüzde 50 hissesi olanlar 2500 TL,
Yüzde 25 hissesi olanlar 1250 TL ikramiye ödemesi alıyor.
ÇALIŞMAYAN EMEKLİLERE ÖDEMELER TAMAMLANDI
Çalışmayan emeklilere ödemeler 11-12-13-14 Kasım tarihlerinde yapıldı. Burada SSK'lılar tahsis numarasına göre 11-12-13 Kasım tarihinde emekli ikramiyesi ödemesi alırken, Bağ-Kur'lu ve emekli sandığı emeklileri de 14 Kasım'da ödemesini hesaplarda gördü.

Kaynak Sabah 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Müşterilerini IBAN'la Ödemeye Yönlendiren Esnafa Kötü Haber!

Müşterilerini IBAN'la Ödemeye Yönlendiren Esnafa Kötü Haber!

29-04-2024 - EKONOMİ

 Ticaret Bakanlığından Fahiş Fiyatları Bitirecek Hamle: Ambalaj Üzerine Etiket!

Ticaret Bakanlığından Fahiş Fiyatları Bitirecek Hamle: Ambalaj Üzerine Etiket!

24-04-2024 - EKONOMİ