Başkan Altay: “Yeni Bilim Tırımız Çocuklara Bilim Sevgisi Aşılıyor”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, günümüz teknolojisine uygun şekilde yeniden tasarlanan Konya Bilim Merkezi Bilim Tırı’nda incelemelerde bulunarak öğrencilerle bir araya geldi. Yeni Bilim Tırı’nın içinde Müslüman bilim alimlerinin buluşları ve çalışma yaptığı alanlar ışığında günümüzde yapılan yerli ve milli ürünlerin sergilendiğini belirten Başkan Altay, Bilim Tırı’nın yenilenen haliyle 31 ilçedeki çocuklara bilim sevgisini aşılamaya devam ettiğini söyledi

TEKNOLOJİ - 28-09-2023 10:43

Başkan Altay: “Yeni Bilim Tırımız Çocuklara Bilim Sevgisi Aşılıyor”

Konya  Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi bünyesinde hizmet veren Bilim Tırı, yenilenen haliyle öğrencilere bilimi sevdirmeye devam ediyor.

Son teknolojiye uygun olarak tasarlanan yeni Bilim Tırı’nda incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bilim Tırını ziyaret eden öğrencilerle de sohbet etti. 

“BİLİM TIRINI GELİŞEN TEKNOLOJİYE UYGUN ŞEKİLDE YENİDEN TASARLADIK”

Konya Bilim Merkezi bünyesinde hizmet veren Bilim Tırı’nı yenilediklerini belirten Başkan Altay, “Okulların ve öğrencilerin ihtiyaçları göz önünde tutularak gelişen teknolojiye uygun şekilde Bilim Tırı’nı yeniden tasarlayarak öğrencilerimizin istifadesine sunduk. Yeni Bilim Tırımızın içinde Müslüman bilim alimlerimizin buluşları ve çalışma yaptığı alanlar ışığında günümüzde yapılan yerli ve milli ürünler sergileniyor. Eğlen-Öğren-Keşfet sloganımızla 31 ilçemizdeki çocuklarımıza ulaşarak onlara bilim sevgisini aşılamak için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, onlar bilime ne kadar meraklı olursa ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefine ulaşmamız da o kadar hızlı olur. Yenilenen Bilim Tırımızın öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Bilim Tırı’nı yenilenen haliyle keşfeden öğrenciler de Başkan Altay’a teşekkür etti.

BİLİM TIRI YENİ ÖZELLİKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi Konya Bilim Merkezi bünyesinde hizmet veren Bilim Tırı son teknolojiyle tasarlanan yeni özellikleriyle dikkat çekiyor. 

GÜNEŞTEN ALDIĞI ENERJİYLE ÇALIŞIYOR

Şebeke elektriğine bağlı kalmadan güneş enerjisi sitemi ile kablosuz faaliyet gösterebilme özelliği bulunan Bilim Tırı, yazılım kodlaması ile kurulum yapabiliyor ve kendini toparlayabiliyor. Tavanında toplam 24 adet güneş paneli ve içerisinde 20 adet akü ile kendi kendini gün ışığında şarj edebilen Bilim Tırı, tüm materyallere 10 saat elektrik sağlayarak aktif faaliyet gösterebiliyor.

Müslüman bilim alimlerinin buluşları ve çalışma yaptığı alanlar ışığında günümüzde yapılan yerli ve milli ürünlerin sergilendiği yeni Bilim Tırı şunlardan oluşuyor: 

“Ali Kuşçu Ay’ın Krater Haritası, El Biruni Dünya Haritası, El Cezeri Abdest Alma Makinesi, Piri Reis Haritası, Fatih Sultan Mehmet Şahin Topu, Cahit Arif Geometrik Şekiller, Aziz Sancar DNA Onarım, İbn-i Sina Şırınga, ROKETSAN Sage Som, Cezeri Bayraktar, TÜRKSAT 6A, Bayraktar TB2, Kızılelma Bayraktar, Akıllı Şehir Maketi, drone, robotlar, robot kol, kalp davulu, biyomimikri, aerojel, nitinol, pixel, euler disk, manyetik alan, Newton topları, anamorfik ayna, küpilizyon, striling motor, manyetik levitasyon, plazma küre, mikroskop, Van de Graaff jeneratörü, praksinnoskop.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Karatay Belediyesi İkinci Kez “Devfest Konya”Ya Ev Sahipliği Yapacak

Karatay Belediyesi İkinci Kez “Devfest Konya”Ya Ev Sahipliği Yapacak

13-12-2023 - TEKNOLOJİ

Konya Büyükşehir “Metaverse Oyun Geliştirme Maratonu” Düzenledi

Konya Büyükşehir “Metaverse Oyun Geliştirme Maratonu” Düzenledi

11-12-2023 - TEKNOLOJİ