Bakan Tekin, Konya Büyükşehir Nizamülmülk Bilgehanesi ve Lise Medeniyet Akademisi’ni Açtı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Nizamülmülk Bilgehanesi ve Lise Medeniyet Akademisi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı programla hizmete girdi. Açılışta konuşan Bakan Tekin, bir çocuğun 12 yıllık zorunlu eğitimi bitirene kadar, yaşadığı saatin 16'da birini okullarda geçirdiğine dikkati çekerek, “Peki 16'da 15'i nerede? Bu çocuklar hepsi çok çabuk öğrendikleri bir zaman diliminde yaşıyorlar, çok hızlı öğreniyorlar. O yüzden biz çocuklarımızın okul dışı öğrenme ortamlarının gelişmesini çok arzu ediyoruz. Uğur İbrahim Başkanımıza çocuklarımızın bu alanlarını değerlendirebilecekleri bir imkan oluşturdukları için teşekkür ediyorum” dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla eğitimi en önemli işlerinden birisi olarak gördüklerini ifade ederek, “İnşallah burada yetişen çocuklarımız Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye’yi çok daha ileri bir seviyeye taşımak için milli-manevi değerlerine sahip, anne-babasına saygılı, milletini yarınlara taşıyacak, azimli, kararlı gençler olarak memleketimize hizmet edecek” diye konuştu.

EĞİTİM - 06-03-2024 10:40

Bakan Tekin, Konya Büyükşehir Nizamülmülk Bilgehanesi ve Lise Medeniyet Akademisi’ni Açtı

Konya  Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Nizamülmülk Bilgehanesi ve Lise Medeniyet Akademisi (LİMA), Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı törenle açıldı. 

Açılışta konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bilgehanelerin ve Lise Medeniyet Akademilerinin, ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışıyla oluşturdukları önemli markalardan olduğunu ifade etti.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ İNŞA EDECEK BİR YAPI OLUŞTURUYORUZ”

Konya genelinde Bilgehane sayısının 24’e, LİMA sayısının 9’a ulaştığını, 3 Bilgehane ve 1 LİMA inşaatının devam ettiğini vurgulayan Başkan Altay, “Böylece 40 farklı binada eğitim desteklerimizi öğrencilerimizle buluşturmuş olacağız. Bilgehanelerimizde özellikle ortaokul öğrencilerimizin okuldaki derslerine katkı sağlayacak ortamlar oluşturuyoruz. Bununla birlikte atölyelerimizde robotik kodlamadan müziğe ve sanat eğitimine kadar birçok farklı branşta yetişmelerini sağlayacak eğitimler veriyoruz. Ayrıca hafızlık imam hatip okullarımıza gidecek çocuklarımıza hazırlık dersi vererek onları sınava hazırlıyoruz. Bu okullarımıza yüzde 90’dan fazla yerleştirme sağlıyoruz. Yani burası bir alt birim gibi çalışıyor. Çocuklarımızın geleceğini inşa edecek bir yapı oluşturuyoruz. Bugüne kadar Bilgehanelerimizde 92 bin öğrencimiz eğitim aldı. İnşallah bu yeni tesisimiz de bölgemizde gençlerimizin, öğrencilerimizin hem derslerini ikame edecekleri hem de sosyalleşecekleri önemli bir tesis olacak” ifadelerini kullandı.  

“KONYA’DA YAŞAYAN HER YAŞTA İNSANIN YARINLARA GÜÇLÜ HAZIRLANMASI İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

“Konya’da bir başarı hikayesi varsa bunda birlikte çalışma kültürünün etkisi çok yüksek” diyen Başkan Altay, “Binamızın arsasını Karatay Belediyemiz verdi. İlçe belediyelerimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm bakanlıklarımızla birlikte şehrimizin her alanda eksiklerini tamamlamak, Konya’da yaşayan her yaşta insanın yarınlara güçlü hazırlanması için çaba sarf ediyoruz. İnşallah bu bina özellikle gençlerimizin yarınlara hazırlanması konusunda güzel bir başlangıç olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hocalarımıza da özverili çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah burada yetişen çocuklar Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye’yi çok daha ileri bir seviyeye taşımak için milli-manevi değerlerine sahip, anne-babasına saygılı, milletini yarınlara taşıyacak azimli, kararlı gençler olarak memleketimize hizmet edecek. Sayın Bakanımıza Konya’mıza gösterdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ; HİZMET BELEDİYECİLİĞİ”

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, “Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleriyle birlikte şehrimizin bütün sathına yaydığı Bilgehaneler; kültürün, birikimin, bilginin konuşulduğu, yaşatıldığı; sanatın, zanaatın gençlerimize kazandırıldığı mekanlar. Hem kendilerini geliştiriyorlar hem yeteneklerini geliştiriyorlar hem de zamanlarını bilgiyi paylaşmak, dönüştürmek, geliştirmek için kullanıyorlar. Bu da şunu gösteriyor ki; AK Parti belediyeciliği, hizmet belediyeciliği aynı zamanda gençlerimizin bilgiyle donanmış bir birey olarak yetişmelerini sağlayan hizmetlere imza atıyor. Bu noktada Uğur Başkanımıza, bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.

“BELEDİYELERİMİZ HAYIRDA YARIŞIYOR”

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, başka şehirlerde de Bilgehane ve LİMA gibi yapıların olduğuna değinerek, “Fakat Türkiye’deki en yoğun talep Konya’daki Bilgehanelerimize, Konya’daki LİMA’larımıza. Gerçekten Büyükşehir Belediyemiz bu anlamda Konya gençliğinin ve çocuklarımızın, en kıymetlilerimizin hayatın her alanına dokunarak onlara büyük katkılar sağlıyor. Arsa tahsisini de Karatay Belediye Başkanımız yapmış. ‘Konya Modeli Belediyecilik’ denilen iş aslında bu birlikten beraberlikten, uyumdan, kardeşlikten geliyor. Belediyelerimiz arasında bir rekabet yok; aksine hayırda yarışma gibi bir anlayış var. Biz hep beraber hemşehrilerimize en güzel hizmeti yapabilmek için hayırda yarışmaya devam edeceğiz” dedi.

“GAYET İŞLEVSEL, MANTIKLI VE GÜZEL BİR BİNANIN AÇILIŞINI YAPIYORUZ”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, Konya’da gün içinde çok yoğun programlarla faydalı ve güzel işlere şahitlik ettiklerini belirterek, “Bize bu şehadeti yaşatan kişilere bir kez daha teşekkür ediyorum. Kimdir bunlar; İlçe Belediye Başkanlarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız. Şu ana kadar okul açılışları yaptık; şimdi de okul dışı öğrenme ortamı olarak, ismi de kendisi de gayet işlevsel, mantıklı ve güzel bir binanın açılışını yapıyoruz” diyerek konuşmasına başladı.

BAKAN TEKİN BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Projeyi önemsediğini kaydeden Bakan Tekin şöyle devam etti: “İsmi ile beraber bünyesinde barındırdığı; bizim kültürümüzü, geleneklerimizi, gelecek kuşaklara aksettirmeye yönelik programlar. Ben bu açıdan çok önemsiyorum. Burası gerçekten bizim ihtiyaç duyduğumuz alanlardan bir tanesi. Bir diğeri; başkanımız gelirken söyledi, özellikle küçük yaşlardan itibaren sanat konusunda yetenekli çocuklarımızın kendilerini yetiştirmeleri için imkan oluşturacağını söyledi. Velilerimiz çok zaman Anadolu'da değişik illerde bize çocuklarının bu tür sanatsal yeteneklerini geliştirmek üzere tırnak içinde güvenilir kurs ya da benzeri ortamlar konusunda destek olmamızı istiyorlar. Biz bakanlık bünyesinde okullarımıza destekleme ve yetiştirme kursları açıyoruz ama yeterli değil. Belediyeler bu anlamda bize destek oluyor. Büyükşehir Belediyemize bu açıdan teşekkür ediyorum. Binanın arsası için Karatay Belediyemize de teşekkür ediyorum.”

“İNŞALLAH BURADA KÜLTÜRÜNE VE GELENEKLERİNE BAĞLI GENÇLER YETİŞTİRİRİZ”

Bir çocuğun 12 yıllık zorunlu eğitimi bitirene kadar, 18 yaşına gelinceye kadar yaşadığı saatin 16'da birini okullarda geçirdiğine dikkati çeken Bakan Tekin, “Peki 16'da 15'i nerede? Bu çocuklar hepsi çok çabuk öğrendikleri bir zaman diliminde yaşıyorlar, çok hızlı öğreniyorlar. 16'da birini geçirdikleri okulda öğrendikleri şeylerin zıddıyla, tersiyle karşılaşabilecekleri 16'da 15'lik bir alan var. O yüzden biz çocuklarımızın okul dışı öğrenme ortamlarının gelişmesini çok arzu ediyoruz. Büyükşehir Belediyemize, Uğur İbrahim Başkanımıza çocuklarımızın bu alanlarını değerlendirebilecekleri bir imkan oluşturdukları için ayrıca teşekkür ediyorum. Bilgehanenin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Burada inşallah arzu ettiğiniz şekilde bir sanat dalında uzmanlaşan kendi kültürüne ve geleneklerine bağlı okul dışında da verimli vakit geçiren gençler ve çocuklar yetiştiririz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in de katıldığı programda konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte Nizamülmülk Bilgehanesi ve Lise Medeniyet Akademisi’nin açılışı yapıldı.

Açılışın ardından Bakan Tekin, Başkan Altay ve protokol binada incelemelerde bulunarak öğrencilerle sohbet etti.
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MEB’de Dersler Sadeleşti Beceri Öne Çıktı! İşte 10 Soruda Yeni Müfredat!

MEB’de Dersler Sadeleşti Beceri Öne Çıktı! İşte 10 Soruda Yeni Müfredat!

27-04-2024 - EĞİTİM

Bakan Tekin, Yeni ‘’Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Bakan Tekin, Yeni ‘’Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Müfredatını Sundu! Peki, Yeni Müfredat Nasıl Olacak?

26-04-2024 - EĞİTİM