AK Parti'den EYT açıklaması! Meclis ve maaş takvimi belli oldu

Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesi teknik olarak tamamlandı. AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu EYT çalışmasının muhtemelen önümüzdeki hafta içi Meclis'e geleceğini ve EYT'lilerin maaşlarını Mart ayında alacağını ifade etti.

EKONOMİ - 17-01-2023 13:42

 AK Parti'den EYT açıklaması! Meclis ve maaş takvimi belli oldu

Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesi teknik olarak tamamlandı ve kanun teklifi olarak hazırlanıyor. AK Parti Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu EYT çalışmasının muhtemelen önümüzdeki hafta içi Meclis'e geleceğini ve EYT'lilerin maaşlarını Mart ayında alacağını ifade etti.

EYT'DE TEKNİK ÇALIŞMA BİTTİ, YASA TASARISI İÇİN METİNLER HAZIRLANIYOR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda teknik çalışma tamamlandı ve yasa tasarısı için metinler hazırlanıyor. 5,7 milyon vatandaşı ilgilendiren EYT yasası için gözler artık Meclis'e çevrildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı EYT düzenlemesi içeren kanun teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Konuyla ilgili son açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'ndan geldi.Akbaşoğlu, bakanlığın teknik çalışmayı tamamlamasının ardından düzenlemenin kanun teklifi haline getirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

"EYT düzenlemesi bir süreç. Sözleşmelilere kadro düzenlemesinden sonra EYT düzenlemesini muhtemelen önümüzdeki hafta Meclise sunacağız." diyen Akbaşoğlu, Meclis Genel Kurulu takvimine işaret ederek net bir tarih vermedi.

EYT'DE İLK EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

EYT ile emekli olacak vatandaşların ne zaman maaş alacaklarına dair konuşan Akbaşoğlu, "Mart ayında EYT'li kardeşlerimiz maaşlarını alacak" dedi.

MKYK TOPLANTISI SONRASI EYT AÇIKLAMASI GELDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında EYT konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik EYT'ye dair gelen soruya "EYT konusuyla önemli olan siyasi iradenin ortaya çıkmasıydı. Seçim bekleniyormuş veya seçimden sonraya kalacakmış gibi bir şey söz konusu değil. Meclis'in kendi çalışma takviminde en hızlı şekilde sonuç alınacak.

Bakanımız açıklama yapmıştı, Şubat veya en geç Mart'ta olacak. Kendi takvimi içerisinde yürüyor. İrade ortaya çıkmıştır. Bakanımız da gerekli açıklamayı yaptı. Bu çerçevede herkes müsterih oldu" şeklinde cevap verdi.

kaynak:sabah

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Ticaret Bakanlığından Fahiş Fiyatları Bitirecek Hamle: Ambalaj Üzerine Etiket!

Ticaret Bakanlığından Fahiş Fiyatları Bitirecek Hamle: Ambalaj Üzerine Etiket!

24-04-2024 - EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekonomide Yeni Dönem Yeni Adımlar Mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ekonomide Yeni Dönem Yeni Adımlar Mesajı!

16-04-2024 - EKONOMİ