14 Mayıs seçim sonuçları için sona doğru! İşte kritik virajda oy oranları

SEÇİM SONUÇLARI 2023 yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Canlı seçim sonuçları ile gelen verilere göre Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde yer alıyor. Sinan Oğan ise yüzde 5'in üzerinde yarışa devam ediyor. Genel seçim sonuçları da canlı olarak sabah.com.tr ekranında yer alıyor. Orada da gelen ilk seçim sonuçlarına göre, AK Parti birinci parti, CHP ise ikinci parti olarak seyrediyor. Resmi olmayan seçim sonuçları ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nun gece yarısından önce açıklama yapması bekleniyor

SİYASET - 14-05-2023 21:01

 14 Mayıs seçim sonuçları için sona doğru! İşte kritik virajda oy oranları

SON DAKİKA: SEÇİM SONUÇLARI milyonlar tarafından heyecanla takip ediliyor. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ile ilgili gelen canlı sonuçlara göre; sandıkların yüzde 60'ına yakını sayıldı. Canlı seçim sonuçları verilerine göre; Recep Tayyip Erdoğan yarışı önde götürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu ise seçim sonuçlarına göre yarışı ikinci götürüyor. Sinan Oğan ise yarışın başından itibaren yüzde 5'in üzerinde seyrediyor. İşte seçim sonuçları 2023 ve canlı oy oranları..
Seçim sonuçları gelmeye devam ediyor. Açılan sandık sayısı her geçen dakika hızla artıyor. Sandıkların açılması ile oy oranları değişiyor. Seçim sonuçları 2023 verilerine göre Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı yarışını açık farkla önde götürüyor.
İşte seçim sonuçları 2023
Açılan sandık oranı: Yüzde %73,08
Recep Tayyip Erdoğan: 50,83
Kemal Kılıçdaroğlu: 43,37
Sinan Oğan: 5,31
GENEL SEÇİM SONUÇLARI CANLI
Genel seçim sonuçları için oy sayımı sürüyor. Açılan sandık oranı yüzde 50'yi aştı.
AK Parti: 37,5
CHP: 23,42
MHP: 11,31
Yeşil Sol Parti: 8,22
İYİ Parti: 9,90
Yeniden Refah: 2,84
SEÇİM SONUÇLARININ AÇIKLANMASI İLE İLGİLİ RTÜK'TEN BİLGİLENDİRME
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından 14 Mayıs 2023 seçimlerine dair kritik bir seçim yasağı bilgilendirmesi yaptı.
Twitter paylaşımında "YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının 21:00'den önce verilmesi seçim yasakları kapsamındadır" diyen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, "YSK'nın bu saati daha erkene çekme yetkisi bulunmaktadır. Aksi bir düzenleme duyurulmadığı müddetçe seçim sonuçlarının ekrana getirilmemesi kanuni bir zarurettir. Önemle duyurulur" ifadelerine yer verdi.
ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi için 'sandık' uyarısı yaptı. Sayım işlemi başlar başlamaz bir paylaşım yapan Erdoğan, "Oy verme işlemi ülkemiz genelinde, hamdolsun, demokrasimize yakışır bir şekilde tamamlandı. Şimdi, her zaman olduğu gibi sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkma vakti" dedi.
SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?
Türkiye'nin 81 ilinde kullanılan oyların sayımı gerçekleşiyor. Tek tek müşahitlerin kontrolünde sayılan oylar tutanaklar ile YSK'ya bildiriliyor. YSK, oy sayım işlemi sona erdiğinde itirazlara açık olmak üzere resmi olmayan sonuçları açıklıyor. Resmi olmayan seçim sonuçlarının 00.00'a kadar açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

kaynak Sabah 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ak Parti'den Büyük Hamle! Türkiye’de Seçmenini Dinleyecek!

Ak Parti'den Büyük Hamle! Türkiye’de Seçmenini Dinleyecek!

16-04-2024 - SİYASET

Yerel seçimde Konya'nın ilçelerinde büyük değişim!

Yerel seçimde Konya'nın ilçelerinde büyük değişim!

01-04-2024 - SİYASET