Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:03

Senegal Ankara Büyükelçisi Gueye’den Başkan Kılca’ya Ziyaret

Senegal’in Ankara Büyükelçisi Cheikh Gueye, bir dizi program için geldiği Konya’da Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’yı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hasan Kılca, Karatay’ın birçok bakımdan Konya ve Türkiye’nin önemli ilçelerinden birisi olduğunu vurguladı. Büyükelçisi Cheikh Gueye de Konya’nın Senegal’de tanınan ve sevilen bir şehir olduğunu belirtti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-07-2023 13:51
Senegal Ankara Büyükelçisi Gueye’den Başkan Kılca’ya Ziyaret

Senegal’in Ankara Büyükelçisi Cheikh Gueye ve beraberindeki heyet, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’yı ziyaret etti.

KARATAY BİRÇOK YÖNÜYLE KONYAMIZIN VE ÜLKEMİZİN ÇOK ÖNEMLİ BİR İLÇESİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Senegal başta olmak üzere bütün Afrika ülkeleriyle olan ikili ilişkileri önemsediklerini kaydetti.

Başkan Hasan Kılca şunları dile getirdi; “Ziyaretleri dolayısıyla Sayın Büyükelçimize çok teşekkür ediyorum. Kendilerini ilçemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Karatay, 370 bin nüfusu olan ve 2 bin 800 kilometrekareye sahip kadim bir ilçemiz. Karatay bir turizm merkezi. Hz. Mevlana, Şems-i Tebrizi’nin yanı sıra birçok tarihi yerin olduğu bir ilçeyiz. Bu yönüyle Konyamız her yıl 3-4 milyon turisti ağırlıyor. Turizmin yanı sıra aynı zamanda bir tarım şehriyiz de ve geniş tarım alanlarımız mevcut. Karatay da tarımsal üretim bakımından Konya’nın en önemli ilçesi. Ancak Karatay son dönemde sanayi siteleriyle ön planda. Şehrimizdeki büyük dönüşümle birlikte Konya’nın birçok sanayi bölgesi, Karatay’a taşınıyor. An itibariyle 70’e yakın irili ufaklı sanayi sitemiz var. Sadece Aykent Ayakkabı Sanayi sitemiz 1500 atölyeden oluşuyor.”

KONYA SENEGAL’DE DE BİLİNEN VE SEVİLEN BİR ŞEHİR

Türkiye ile Senegal arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini belirten Senegal’in Ankara Büyükelçisi Cheikh Gueye, özellikle tarımsal üretim alanında yapılacak iş birliklerinin önemine dikkati çekti.

Cheikh Gueye; “Konya’yı çok sevdiğim için eşim ve arkadaşlarımla birlikte Konya’yı ziyarete geldim. Konya, Senegal’de de tanınan ve sevilen bir şehir. Konya aynı zamanda Tuba şehri ile kardeş şehirdir. Tuba Senegal’in ikinci en büyük şehri. Sizin de ifade ettiğiniz gibi Konya’nın tarım ve hayvancılık konusundaki önemi herkesçe biliniyor. Senegal’de tavukçuluk alanında faaliyet gösteren önemli bir firma var. İnşallah bu güzel işbirliği, Konyalı işadamları ve sizlerin de katkısıyla artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

EditörEditör

YORUMLAR