GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-04-2024 10:12   Güncelleme : 19-04-2024 22:38

MSB Duyurdu: İncirlik TSK’nın 10. Ana Jet Üs Komutanlığı oldu!

Adana İncirlik’te bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığı (İncirlik Üssü), alınan kararla “10. Ana Jet Üs Komutanlığı” oldu. Yeni komutanlığın görev sahası Türkiye’nin güney sınırları ve Doğu Akdeniz olacak. İncirlik’e yeni F-16 filoları konuşlandırılacak

MSB Duyurdu: İncirlik TSK’nın 10. Ana Jet Üs Komutanlığı oldu!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yeni bir ana jet üs komutanlığı kurulduğunu açıkladı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "İncirlik/Adana'da bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığı'nın ismi Hava Kuvvetlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda '10. Ana Jet Üs Komutanlığı' olarak değiştirilmiştir" açıklamasını yaptı.
 İsim ve görev değişikliği kararı Ortadoğu'da başta Filistin-İsrail, İsrail-İran çatışmalarının yoğunlaştığı dönemde yapıldı.
 Bölge genelindeki risk ve tehdit analizlerinin ardından Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürülen İncirlik, Türkiye'nin Güney sınırları ve Doğu Akdeniz'i içine alan bölgede faaliyet gösterecek.
İncirlik, ihtiyaç halinde Irak ve Suriye'nin kuzeyine dönük hava harekâtlarında kullanılan Diyarbakır ve Malatya'daki ana jet üs komutanlıklarına destek verecek.
 Edinilen bilgilere göre, ikili anlaşma uyarınca ABD tarafından da kullanılan İncirlik bu özelliğini korumaya devam edecek.
 ABD'den alınan F-16'lar, görüşmeleri devam eden Eurofighter'larla oluşturulacak filolar için yer açıldığına da vurgu yaptı.

'KİLİT BU YAZ KAPANACAK'
MSB kaynakları, Irak'ın kuzeyine dönük yeni harekât için de "Pençe-Kilit'te kilit bu yaz kapanacak" ifadesini kullandı.

KÜRECİK RADARI TARTIŞMALARI
Bakanlık kaynakları, İran'ın misillemesi sırasında Kürecik'teki radardan alınan verilerin İsrail ile paylaşıldığı iddialarını da yalanladı. Kaynaklar, radar verilerinin sadece NATO üyesi ülkelerle paylaşıldığını söyledi.

Kaynak Sabah 

AdminAdmin