GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-05-2023 10:25

Konya’nın Lokomotif İlçesi: Karatay

Karatay Belediyesi, vatandaşın hayatını kolaylaştıran, ilçenin gelişimine katkı sunan ve Karatay’ın çehresini değiştiren birçok yatırım ile projeyi hayata geçirmeyi sürdürüyor. Sadece son 20 gün içinde 307 milyon değerinde 5 önemli projeyi Karatay’a kazandırdıklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, vizyoner projelerle Karatay’ı geleceğe hazırladıklarını aktardı. Başkan Hasan Kılca; “Hem açılış hem de temel atma için sırada bekleyen daha birçok projemiz var. Karatay, yaptığımız hizmetlerle her geçen gün daha da gelişen Konyamızın lokomotif ilçesi haline geldi” dedi.

Konya’nın Lokomotif İlçesi: Karatay

Karatay Belediyesi, hayata geçirdiği yatırımlarla ve projelerle vatandaşların hayatına dokunmaya devam ediyor. Bu kapsamda belediye, son 20 gün içerisinde ilçeye toplamda 307 milyon lira değerinde yatırım yaptı.

54 DAİRELİK KARATAY KONUKEVİ DEPREMZEDELERE HİZMET VERİYOR

Karatay Belediyesi tarafından hayırseverlerin de katkılarıyla tamamlanan ve 54 daireden oluşan “Karatay Belediyesi Konukevi”, Ramazan ayı içerisinde hizmete açıldı.

Karaaslandede Mahallesi’nde inşa edilen ve toplamda 17,5 milyon TL’ye mal olan proje sayesinde, 6 Şubat’ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından Konya’ya gelen depremzede onlarca ailenin barınma ihtiyacı karşılanmış oldu. İçerisinde çocuk oyun parkı da bulunan, her biri 29 metrekareden oluşan ve yerden ısıtmalı, doğalgazlı olan dairelerde, bir ailenin ihtiyaç duyacağı her türlü eşya da mevcut.

İSMİL ÇARŞI VE İSMİL FIRIN İSMİL’E ÇOK YAKIŞTI

Karatay Belediyesi’nin son 20 gün içinde açılışını yaptığı bir diğer iki önemli yatırım İsmil’de hayata geçti. İsmil’e prestij katan her iki projenin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirilirken; 2 bin 50 metrekare inşaat alanında hayata geçen ve 30 işyerinden oluşan İsmil Çarşı, toplamda 33 milyon liraya mal oldu. İsmil Fırın ise 267 metrekare inşaat alanında hayata geçti ve 2 milyon 400 bin liraya mal oldu.

KONYALILARIN HAYATINA KATKI SUNAN PROJE: HACISADIK SOSYAL TESİSİ

Karatay’da her yaş ve kesimden insanın faydalanacağı projelere imza atmayı sürdüren Karatay Belediyesi, ilçeye kazandırılan Hacısadık Sosyal Tesisi’nin açılışını da gerçekleştirdi. Hacısadık Mahallesi’ne inşa edilen ve 35 milyon liralık maliyetiyle Hacısadık Sosyal Tesisi, bin 981 metrekare inşaat alanına sahip. Tesiste 671 öğrencinin aktif olarak derslere katılabildiği KOMEK, Etüt Merkezi, Spor Salonu, Hacısadık Mahalle Konağı ve Hacısadık Muhtarlık Ofisi

bulunuyor. Yine KOMEK bünyesinde üretim atölyesi, marka ar-ge ve kalite ofisi, örgü, oyuncak ve dikiş atölyeleri ile birlikte hobi ve okuma derslikleri yer alıyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK, KONYA’NIN İLK ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ KARATAY’DA YÜKSELİYOR

Yapımlarını tamamlanan projeleri bir bir vatandaşın hizmetine sunan Karatay Belediyesi, bir yandan yeni ve özgün birçok projeye de imza atıyor. Bu kapsamda alanında Türkiye’nin en büyük, Konya’nın ise ilk Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli de atıldı.

Köprübaşı Mahallesi Gazali Sokak’ta, 7 bin 200 inşaat alanı üzerinde inşa edilecek Engelsiz Yaşam Merkezi’nde; Kütüphane, Resim ve Görsel Sanatlar Atölyesi, Bilim Atölyesi, Kapalı Spor Salonu, Pasta ve Yemek Atölyesi, Seramik ve Kil Atölyesi, Bilgisayar Atölyesi, Müzik Atölyesi, Matbaa ve Baskı Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Geri Dönüşüm Atölyesi, Dans Atölyesi, Drama Atölyesi, Konferans Salonu, Konuşma Güçlüğü Eğitim Merkezi, Özel Öğrenme Güçlüğü Eğitim Merkezi, Görme Engelli Eğitim Merkezi, İşitme Engelli Eğitim Merkezi, Fizyoterapi Odası Merkezi, Zihinsel Engelli Eğitim Merkezi, Yaygın Gelişim Bozukluk Eğitim Merkezi, Psikiyatri ve Sosyal Hizmetler Merkezi, Etkinlik Salonları, Dinlenme ve Uyuma Odaları, Duyu Bütünleme Odası, Gözlem Odası, Duygusal Rahatlama Odası, Uygulama Evi bulunacak. Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi’nin toplam yatırım bedeli ise yaklaşık 120 milyon lira.

KARATAY’I KÜLTÜRÜN MERKEZİ YAPACAK PROJE

Karatay Belediyesi’nin temelini attığı bir başka önemli projesi ise Karatay Kültür Merkezi. Aziziye Mahallesi’nde hayata geçecek olan ve nikah, düğün ile sergi salonundan oluşacak Karatay Kültür Merkezi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. 4 bin 100 metrekarelik inşaat alanına sahip kompleks tesis niteliğindeki Karatay Kültür Merkezi ise, toplamda 103 milyon liraya mal edilecek.

KILCA: SIRADA BEKLEYEN ÇOK YATIRIMIMIZ VAR ZAMANLA YARIŞIYORUZ

Sürekli gelişim ve değişim anlayışıyla hareket ettiklerini, Karatay’ın geleceğine son bir ayda toplamda 307 milyonluk yatırım kazandırdıklarının altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tüm enerji ve güçlerini öz kaynaklarından aldıklarını söyledi.

İlçeye kazandırdıkları yatırımları hayata geçirirken adeta zamanla yarıştıklarına vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, her yeni yatırım hamleleriyle Karatay’ın dört bir tarafında büyük bir kalkınma ve dönüşümün söz konusu olduğunu belirtti.

Başkan Hasan Kılca şu ifadelere yer verdi; “Çözüm odaklı ve katılımcı belediyecilikten asla ödün vermeyen, istişareye dayalı yönetim tarzımızla Karatay’ımıza hizmet ediyoruz. Bütçemizin önemli bir kısmını yatırımlara ayırıyoruz. Karatay’ın hızla değişen dinamik yapısı gereği yatırım hamlelerimizle adeta zamanla yarışıyoruz. Eğitimden, sağlığa, kültürden spora, fiziki ve altyapıdan sosyal belediyeciliğe kadar daha birçok alanda önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Dünyadaki ve şehrimizdeki değişim ve gelişimi daima dikkate alarak ‘Bir Başka Karatay’ için çalışıyoruz. Bu anlayışla, bugüne kadar ilçemizin bir ucundan diğerine hizmet ve yatırımlarımızı bir bir hayata geçirdik geçirmeye de devam edeceğiz inşallah. Tüm bu projelerimiz, her geçen gün daha da gelişen Karatay’ımızı Konya’nın lokomotif ilçesi, şehrimizin modernleşen yüzü haline getiriyor. Bizler, Karatay Belediyesi olarak büyük bir aşk ve heyecanla güzel ilçemizi geleceğe taşımaya devam edeceğiz.”

EditörEditör