Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 06:14

Konya’da bu noktaya üst geçit yapılacak

Son dönemde şehir içi trafiğinde artan yükün azaltılmasının yanı sıra araç ve yaya güvenliği için adımlar atan Konya Büyükşehir Belediyesi yaz döneminde trafiğin kanayan yaraları arasında yer alan o caddeye de müdahale edecek.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-06-2023 16:35
Konya’da bu noktaya üst geçit yapılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, alt ve üst geçit çalışmalarıyla trafiğin daha sağlıklı ve akışkan olması adına çalışmalarını yürütüyor. Son dönemde şehir içi trafiğinde artan yükün azaltılmasının yanı sıra araç ve yaya güvenliği için adımlar atan Konya Büyükşehir Belediyesi yaz döneminde trafiğin kanayan yaraları arasında yer alan Kerkük Caddesine de müdahale edecek.

Bölgedeki trafiğin kesintiye uğramaması ve yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi için Kerkük Caddesi’ne yaya üst geçidi yapılacak.

Trafik akışının hızlanması için şehir genelinde düzenlemeler yaptıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “İhtiyaç olan bölgelere yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla yaya üst geçitleri yapmaya devam ediyoruz. Şehirdeki trafik akışının en fazla olduğu caddelerden olan Kerkük Caddesi’nde araç yoğunluğunun fazlalığı, seyir süresi ve rölantide çalışan araçların çevreye verdiği zarar hesaplanıp vatandaşların can güvenliği düşünülerek yaya üst geçidi yapımına başlanacaktır. Bunun için 19 Haziran’da ilgili ihale gerçekleşecek ve akabinde yaklaşık 230 metrekare inşaat alanına sahip yaya üst geçidi yapılacaktır” ifadelerini kullandı

kaynak:bbnhaber

EditörEditör

YORUMLAR