GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2023 14:59

Emekli olabilir yazısı nasıl çıkartılır?

Emeklilikte Yaşa Takılanların araştırdığı ve ulaşamadığı Emekli Olabilir dilekçesi nasıl alınır? Emekli Olabilir Dilekçesi nedir?

Emekli olabilir yazısı nasıl çıkartılır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu ile ilgili uzun süreli bekleyiş son buldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi 28 Şubat Salı günü yaptığı oturumda EYT problemini ortadan kaldırdı. Resmi Gazete kararları 2 Mart 2023 sayısı ile yayına girdi. 7 Şubat 1921'den beri düzenli olarak çıkan Resmi Gazete meclis ve cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan yasa, kararname, yönetmelik, genelge gibi kararları vatandaşlarla paylaşıyor. EYT Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanır? sorusu da Erken Yaşta Emeklilik bekleyen kişiler tarafından takip ediliyor. Bu teklif sayesinde 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek. Peki 'Emekli Olabilir' yazısı nasıl alınacak?

EYT olarak hakkına kavuşmuş bir işçi e Devlet'ten işlemlerine devam ediyor fakat eksik belgeler içinde bir çok işçi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yolu tutuyor. Emekli Olabilir yazısı bulunduğunuz ildeki SGK'dan alınıyor. Bu yazı eksik olduğu taktirde işverene sunduğunuz dosya onaydan geçmiyor.

 

kaynak:bbnhaber

EditörEditör