Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:59

Cumhur İttifakı’nın Konya adayı resmen ' Uğur İbrahim Altay 'oldu

31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler seçimleri için geri sayım devam ederken Cumhur İttifakı’nın Konya adayı belli oldu. AK Parti tarafından yarın Ankara'da yapılacak toplantı ile kamuoyuna duyurulacak aday resmen Uğur İbrahim Altay oldu. Başkan Altay, genel merkezden aranarak Ankara'ya davet edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Başkan Altay'ı bizzat arayacağı ifade ediliyor.

SİYASET
Giriş Tarihi : 17-01-2024 19:05
Cumhur İttifakı’nın Konya adayı resmen ' Uğur İbrahim Altay 'oldu

BAŞKAN ALTAY İLE YOLA DEVAM
Uzun süren aday belirleme çalışmaları, temayül yoklamaları ve anketlerin ardından bir kez daha Konya'nın istediği oldu ve mevcut Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay önümüzdeki dönem için tekrar aday gösterildi. Konya’da yaptığı örnek çalışmalarla ilgiyle ve gıpta ile takip edilen Başkan Uğur İbrahim Altay yerel seçimlere büyük favori olarak girecek. Ankara'dan resmi daveti alan Başkan Altay ve ekibi yarınki toplantı için hazırlıklarına başladı.

whatsapp-image-2024-01-17-at-15-34-03.jpeg

AK PARTİ’DEN GÖRKEMLİ HAZIRLIK
Öte yandan AK Parti Konya İl Başkanlığı yarın aday karşılama programı düzenleyecek. Ankara’daki programın ardından takribi 19.30’da Konya İl Başkanlığı’nda “aday karşılama programı” gerçekleştirilecek. Bayraklar ve meşalelerle karşılanacak Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay yerel seçimin startını da resmi olarak verecek.

UĞUR İBRAHİM ALTAY KİMDİR?
Uğur İbrahim Altay 1974 yılında Konya'da doğdu. İlköğretimini Selçuk İlkokulu, ortaöğretimini Mevlana Ortaokulu’nda tamamlayan Altay, lise eğitimini ise Konya Gazi Lisesi'nde tamamladı. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Uğur İbrahim Altay, bir yıl süreyle Proje Mühendisi olarak görev yaptıktan sonra 1999 yılında 263. dönem yedek subay olarak Şırnak'ta vatani görevini yerine getirdi. İnşaat mühendisi olarak birçok nitelikli projeyi hayata geçiren Uğur İbrahim ALTAY, 2004- 2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ardından 2008 yılında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanlığı'na seçildi. 29 Mart 2009 seçimleriyle Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine başlayan Uğur İbrahim Altay, 30 Mart 2014 seçimleriyle Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine ikinci kez seçildi. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 03 Mayıs 2018'de Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Uğur İbrahim Altay, 31 Mart 2019 seçimlerinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yeniden seçildi. Uğur İbrahim Altay, 2022 yılında Güney Kore'nin Daejeon kentinde gerçekleşen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG-United Cities And Local Governments) Dünya Kongresi Başkanlık Seçimlerinde 2023-2024 Dönem Başkanlığı'na seçildi

kaynak:bbnhaber

EditörEditör

YORUMLAR