Ticaret Bakanlığı’na Konyalı bir isim

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konyalı bir ailenin ferdi olarak iş dünyasında basamakları birer birer tırmandı ve bürokrasiye adım attı

GÜNCEL - 03-06-2023 23:18

Ticaret Bakanlığı’na Konyalı bir isim

Yeni kabinede Ticaret Bakanı olarak görevlendirilen Albayrak Grubu’nun CEO’su Ömer Bolat’ın kökeni Konyalı… Ömer Bolat, kayıtlarda İstanbul doğumlu geçse de Ereğlili Bolat ailesinin ferdi olarak Konya ile bağını hiçbir zaman kopartmadı.

ÖMER BOLAT KİMDİR?

Konya Ereğlili bir ailenin oğlu olarak, 1963 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Doç. Dr. Ömer Bolat’ın ailesi 1960 yılında İstanbul’a göç etmişler.

Babası demirci esnafı annesi ise ev hanımı olan Ereğlili Ömer Bolat, 30 Ağustos 1963’te İstanbul’da dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da yapan Ömer Bolat, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Ekonomi ve İşletme bölümlerinde tahsil gördü.

Henüz üniversite ikinci sınıfı bitirdiğinde İktisadi Kalkınma Vakfı’nda araştırmacı – tercüman olarak işe başlayan Bolat, daha öğrencilik yıllarında başarılı bir iş adamı olacağının ipuçlarını vermiştir.

21 yaşında kendisine burs temin ederek Hollanda’da yüksek lisans eğitimini tamamlayan Bolat, ayrıca, Almanya Kiel’de Uluslararası Ekonomi ve İşletme alanında ikinci bir yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Marmara Üniversitesi’nde doktoraya başlayan Ömer Bolat, 1989 yılında doktorasını tamamladı.

1993’te MÜSİAD Genel Sekreterliği görevini yürüten ve sonrasında MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı olan Bolat, 2004 yılında MÜSİAD Genel Başkanlığına seçildi.

Aynı zamanda Albayrak Grubu’nun CEO’su olarak görev yapan Bolat, 3 dönem arka arkaya MİSİAD Genel Başkanlığını yaptı.

30 kadar rapor, kitap ve 110 civarında makalesi yayımlanan Ömer Bolat’ın Nisan 2007'de Küre Yayınları tarafından ”Medeniyet İdeali'' isimli bir kitabı ile “Liderlik Gönül İşidir” adlı diğer kitabı yayınlandı.

kaynak:bbnhaber

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kabine toplanıyor gündem başlıkları: Ekonomi, seçim sonuçları ve olası Irak harekatı!

Kabine toplanıyor gündem başlıkları: Ekonomi, seçim sonuçları ve olası Irak harekatı!

16-04-2024 - GÜNCEL

Bu Haftaya Dikkat! Afrika sıcakları geliyor!

Bu Haftaya Dikkat! Afrika sıcakları geliyor!

15-04-2024 - GÜNCEL