Taksim saldırısında gözaltı sayısı 50 oldu! Aralarında 2 kritik isim var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Taksim İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısıyla ilgili gözaltı sayısının 50'ye ulaştığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında 2 kritik isim var

ASAYİŞ - 15-11-2022 12:37

Taksim saldırısında gözaltı sayısı 50 oldu! Aralarında 2 kritik isim var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM'deki Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili olarak gözaltı sayısının 50'ye yükseldiğini bildirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakanlığının bütçe görüşmeleri için Türkiye Büyük Millet Meclisindeki (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili olarak gözaltı sayısının 50'ye yükseldiğini bildirdi. Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:"Her türlü terörü, kim tarafında yapılırsa yapılsın, lanetliyoruz. Terör örgütleri insanlık düşmanlarıdır. Türkiye terörle mücadelesine dün olduğu gibi bugünde kararlılıkla devam ediyor. Saldırı ile ilgili gözaltı sayısı 50 kişiye ulaştı.Hiç bir terör örgütü, Türkiye'ye yönelik her türlü oyunda, saldırı da başarılı olamayacak."

İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Gözaltı sayısı 50'ye yükseldi. Terörist Ahlam Albashir'a bombayı teslim eden Bilal Hassan'ı Edirne'ye götüren ve bölücü terör örgütü PKK'nın göçmen kaçakçılarını organize eden Ammar Jarkas ve kardeşi Ahmed Jarkas isimli teröristler de gözaltına alındı.

İKİ KİLİT İSİM DAHA GÖZALTINA ALINDI

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İki kişi daha gözaltına alındı. Hain terör saldırısını gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir ile birlikte gözaltı sayısı 50'ye yükselmiş oldu. Bölücü terör örgütü PKK-PYD içerisindeki Suriyeli Yapılanması'nda yer alan ve İstanbul'daki hain terör saldırısında doğrudan parmağı olan Ammar Jarkas ve kardeşi Ahmed Jarkas'ın gözaltına alınan son iki isim oldukları öğrenildi. Ammar Jarkas'ın, terörist Ahlam Albashir'a bombayı teslim eden Bilal Hassan'ı olaydan sonra Edirne'ye götüren ve bölücü terör örgütü PKK üyelerinin yurt dışına kaşışlarını organize eden kişi olduğu öğrenildi. "Göçmen Kaçakçılığı" suçlarından geçmişte kayıtları olan iki kardeş de İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Ammar Jarkas'ın Bilal Hassan'ı Edirne'ye götürdükten sonra geri döndüğü İstanbul'da gözaltına alındığı ifade edildi.

 

kaynak:sabah

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu:4 ilde DEAŞ operasyonu yapıldı! 36 şüpheli yakalandı!

Bakan Yerlikaya duyurdu:4 ilde DEAŞ operasyonu yapıldı! 36 şüpheli yakalandı!

21-04-2024 - ASAYİŞ

İzmir’de FETÖ operasyonu ile 12 kişi gözaltına alındı

İzmir’de FETÖ operasyonu ile 12 kişi gözaltına alındı

19-04-2024 - ASAYİŞ