Lise Medeniyet Akademilerinde Ramazan Dolu Dolu Geçiyor

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde lise öğrencilerine ve mezun gençlere yönelik ders ve sınav destek programları, milli ve manevi eğitimler, atölyeler ve etkinliklerle hizmet veren Lise Medeniyet Akademileri’nde öğrenciler, Ramazan ayının ruhuna ve manevi iklimine uygun etkinliklerle buluşuyor.

EĞİTİM - 03-04-2023 15:28

Lise Medeniyet Akademilerinde Ramazan Dolu Dolu Geçiyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Lise Medeniyet Akademileri (LİMA), mübarek Ramazan ayı düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçiyor. Konya Büyükşehir Belediyesi LİMA öğrencileri, on bir ayın sultanı Ramazan ayının ruhuna ve manevi iklimine uygun düzenlenen etkinlikler kapsamında “Divanhane” adı verilen sohbetlerde bir araya geliyor. 14 asırdır devam eden “mukabele” geleneğini de sürdüren gençler, “İftardan Sahura” başlığıyla birbirinden faydalı etkinliklerle Ramazan geleneğini yaşatıyor.

AİLECE NAMAZ BULUŞMALARI

Baba-oğul, anne-kız teravih namazı buluşmalarının yanı sıra “Aileler Sabah Namazında Buluşuyor” temasıyla öğrenciler ve anne-babalar Lise Medeniyet Akademisi ailesiyle sabah namazlarında bir araya geliyor. Gösterişten ve israftan uzak “Ümmet İftarı” sofralarında da buluşan gençler, Ramazan’ın son günlerinde önemli bir sünnet olan itikâflarını da yine Lise Medeniyet Akademileri takvimi dâhilinde eda edecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca ödüllü “2. Yeryüzü Ayetleri” konulu fotoğraf yarışması da düzenlenecek. Konya Büyükşehir Belediyesi Lise Medeniyet Akademileri, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri ile yeni mezun gençlere yönelik; ders destek ve sınav programları, milli ve manevi eğitimler, atölyeler ve etkinlikler düzenlerken; gençlerin ve ailelerinin ihtiyaçlarına göre konferanslar ve seminerler vererek gençleri yarınlara hazırlıyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MEB Duyurdu:2024 LGS başvuru süresi uzatıldı!

MEB Duyurdu:2024 LGS başvuru süresi uzatıldı!

01-04-2024 - EĞİTİM

YKS başvurularını kaçıranlar dikkat!YÖK ikinci geç başvuru hakkı tanıdı!

YKS başvurularını kaçıranlar dikkat!YÖK ikinci geç başvuru hakkı tanıdı!

23-03-2024 - EĞİTİM