Konyaspor Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı

arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig 17. hafta maçında Demir Grup Sivasspor’u konuk etti. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanan maçta Konyaspor sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılarak, puanını 26’ya yükseltti. Konyaspor ‘un Gollerini 22.dakikada Muhammet Demir ve 56.dakikada (p) Amir Hadziahmetovic kaydetti.

FUTBOL - 05-01-2023 10:41

Konyaspor Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı

16px;">Dünya futbolunun en büyük efsanelerinden biri olan Brezilyalı Pelé için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut idaresindeki ekip ; Erhan Erentürk, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Francisco Calvo, Guilherme Sitya, Konrad Michalak (Dk. 87 Uche Ikpeazu), Bruno Paz (Dk. 46 Soner Dikmen), Amir Hadziahmetovic, Amilton Minervino (Dk. 79 Robert Muric), Mame Diouf, Muhammet Demir (Dk. 69 Endri Çekiçi) ilk 11'i ile sahaya çıktı.

Karşılaşmaya baskılı başlayan Konyaspor, ilk bölümden Mame Diouf ve Amir Hadziahmetovic ile kaleyi denedi. Baskısını iyice arttıran Konyaspor, aradığı golü 22.dakikada buldu. Rakip yarı sahasının orta alanında yapılan presle kazanılan topta Mame Diouf’un şık ara pasında topu önüne iyi alan Muhammet Demir, güzel bir vuruşla Konyasporu 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Konuk takım Demir Grup Sivasspor, 34. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda Max Gradel’in golü ile 1-1’lik beraberliği yakaladı. Maçın ilk yarısında kalan dakikalarda başka gol olmayınca Konyaspor soyunma odasına 1-1’lik skorla girdi.

Maçın ikinci yarısını da hızlı başlayan yeşil-beyazlı ekip, 52. Dakikada penaltı kazandı. Konuk takımdan Robin Yalçın’ın ceza sahası içerisinde topa elle müdahalesinin ardından, hakem Ümit Öztürk beyaz noktayı gösterdi. Bir süre VAR ile konuşan Ümit Öztürk, penaltı kararını değiştirmedi ve topun başına geçen Amir Hadziahmetovic, takımımızı 2-1’lik üstünlüğe taşıyan golü filelerle buluşturdu.

Konuk takım, bir kez daha beraberliği yakaladı. 79.dakikada sağ kanattan gelişen atakta Alaaddin Okumuş'un ortasında Charisis'in ayak içiyle yaptığı vuruşta top direğe çarparak ağlarla buluştu.

arabam.com Konyaspor'un son anlarda gol için baskıları sonuç vermezken, Konyaspor mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Konyaspor, Süper Lig’in 18. Haftasında 8 Ocak Pazar günü saat 13.30’da deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşacak.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Konyaspor-Trabzonspor maçı ne zaman oynanacak?

Konyaspor-Trabzonspor maçı ne zaman oynanacak?

28-03-2024 - FUTBOL

"Sportmenliğe Aykırı Hareket" Sebebiyle 3 Kulüp Başkanı PFDK'ya Sevk Edildi!

27-03-2024 - FUTBOL