Konya’nın güneş enerjili kapalı pazarında sona gelindi

Karatay Belediyesi, Büyüksinan mahallesine yeni bir kapalı pazar daha kazandırıyor. GES modeliyle yapılan pazarın yapımında sona gelindi. 15 milyon TL’ye mal olan pazar, kısa sürede hizmete girecek. Böylelikle Karatay’daki kapalı pazar sayısı 17 olacak.

KONYA HABER - 01-07-2022 13:58

Konya’nın güneş enerjili kapalı pazarında sona gelindi

2rem; text-align:left; -webkit-text-stroke-width:0px">Karatay Belediyesi tarafından tamamen çevreci ve yeni nesil olarak tasarlanan Büyüksinan Kapalı Pazar Marketi hizmete girmek için artık gün sayıyor.

15 Milyon 190 Bin TL’ye mal olan pazar, 2 bin 900 metrekarelik alanda bulunuyor. Tek kat olarak tasarlanan Büyüksinan Kapalı Pazar Marketi’nde idari bölüm, enerji odası, çay ocağı güvenlik, mescit ve tuvaletler yer alıyor.

GES PROJELİ PAZAR MARKETİ 472 MWH ENERJİ ÜRETECEK

Geçtiğimiz haftalarda açılışı gerçekleştirilen Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi gibi güneş enerji santralleriyle (GES) donatılan Büyüksinan Kapalı Pazar Marketi, 2 bin metrekarelik çatısında tamamen yerli ve milli üretim olan 864 adet panele sahip güneş enerji santraline sahip. Söz konusu proje, hem vatandaşların ve pazar esnafının konforlu alışverişine katkı sağlayacak hem de 472 mwh’lık kendi enerjisini üretecek.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, geçtiğimiz haftalarda Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi’ni tamamlayarak hizmete açtıklarını hatırlatarak Büyüksinan Mahallesi’ndeki projenin de açılışa hazırlandığını söyledi.

Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak geçtiğimiz haftalarda 13 milyon 500 bin liraya mal ettiğimiz Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi’ni tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunmuştuk. Toplamda 2 bin 900 metrekare kapalı alana sahip Büyüksinan Kapalı Pazar Marketimizin de yapımı tamamlanmak üzere. Kalenderhane gibi yeni nesil olarak tasarladığımız Büyüksinan projemizin de çatısında güneş enerji santrali (GES) bulunuyor. Dolayısıyla bu pazar marketimiz de, hem hemşehrilerimizin ve esnafımızın hizmetinde olacak ve vatandaşlarımızın alışverişine yeni bir konfor katacak hem de kendi enerjisini üretecek. Karatay Belediyesi olarak ilçemizin ve hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle, toplamda 15 milyon 190 bin liraya mal ettiğimiz Büyüksinan Kapalı Pazar Market projemizin ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Konya'da işçi servis minibüsü otomobille çarpıştı: 12 yaralı

Konya'da işçi servis minibüsü otomobille çarpıştı: 12 yaralı

20-06-2023 - KONYA HABER

KARATAY’DA MAHALLE BULUŞMALARI SÜRÜYOR

KARATAY’DA MAHALLE BULUŞMALARI SÜRÜYOR

26-01-2023 - KONYA HABER