Konya'da çalışan başına 20 bin TL destek fırsatı

Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Genel Müdürlüğü tarafından istihdama destek vermek amacıyla hayata geçirilen Üretim Sürecine Katılım Programı (ÜSKAP) Konyalı sanayicilere tanıtıldı. İşletmelere istihdam başına 20 bin TL’ye kadar destek verilebilecek.

EKONOMİ - 26-04-2023 10:34

Konya'da çalışan başına 20 bin TL destek fırsatı

Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Necip Çimen, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Oğuz Düzgün, İŞ-KUR İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal, Konyalı sanayiciler ve insan kaynakları uzmanları katıldı.

KONYA’NIN GELİŞİM İVMESİ DEVAM ETMELİ

Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Necip Çimen, Konya’nın sanayide gösterdiği başarıyı anlatarak, bu başarının sürdürülebilirliği için insan kaynağına olan ihtiyaca dikkat çekti. Konya’nın yatırım, üretim ve ihracat odaklı büyümesini sürdürdüğünü belirten Çimen, “Güçlü sanayi tesislerimizle, üretim gücümüzle, yıllık 3.2 milyar dolar ihracatımızla ülkemizin lokomotif şehirleri arasındayız. Konya’mız, artık net bir sanayi şehri haline geldi. Yakaladığımız bu başarı ivmesinin sürdürülebilir olması için; sanayi işletmelerimizin insan kaynağı ile ilgili problemlerinin çözülmesi çok önemli” dedi.

Sanayinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağı ile mevcut insan kaynağı arasında önemli bir nitelik uyuşmazlığı yaşandığını anlatan Çimen, Konya’nın yakaladığı gelişim ivmesinin devam etmesi için bu sorunun çözüme kavuşturulmasının kritik önem taşıdığını, ÜSKAP’ın da çözüme katkı verecek önemli bir çalışma olduğunu kaydetti.

 

ÜSKAP’IN KONYA’DA YAPILMASI ÖNEMLİ

Daha sonra konuşan İŞ-KUR İl Müdürü Emrah Keleş de, kurum olarak istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarına devam ettiklerini, bu kapsamda ÜSKAP’ın Konya’da uygulanmasının da önemli olduğunu söyledi. Keleş, “İstihdamın artırılması için iş arayanlar meslek sahibi yapılmakta İŞ-KUR teşvikleri ve destek programları ile de hem istihdam artırılmakta hem de işverenlerin yükü hafifletilmektedir. Bu kapsamda ÜSKAP gibi önemli projelerin Konya’da uygulanması bizim için ayrıca önemli. Biz il müdürlüğü olarak her zaman sizlere destek olmaya hazırız” dedi.

ÇALIŞAN BAŞINA 20 BİN TL’YE KADAR DESTEK

Daha sonra konuşan İŞ-KUR Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Oğuz Düzgün ise, ÜSKAP programının daha önce uygulanan İŞ-KUR programlarından farklı olduğunu aktardı. ÜSKAP’ın ilkinin Gaziantep’te başlatıldığını ikinci olarak da Konya’da gerçekleştirileceğini belirten Düzgün, şunları kaydetti: “Konya’nın sanayide ne kadar geniş yelpazede üretim yaptığını, büyük bir niteliğe sahip olduğunu biliyoruz. Konya gibi potansiyeli yüksek olan illerde bu uygulamayı yaygınlaştıracağız. ÜSKAP, diğer programlarımızdan biraz daha farklı. Burada programa katılanlar sizin çalışanlarınız oluyor. İstihdam edeceğiniz kişileri, istediğiniz gibi yetiştirebilirsiniz. Her iş veren kendi benimsediği usulde kendi çalışanını yetiştirebilecek. Burada yüksek öğrenim mezunlarının istihdam edilmesinde 20 bin TL’ye kadar ücret, SGK primi ve vergi desteği sağlayacağız. Diğer mezunlarda da 15 bin TL’ye kadar katkı sağlıyoruz.”Konuşmaların ardından Aktif İşgücü Hizmetleri İstihdam Uzmanı Abdullah Tamer Yılmaz ve Uzman Yardımcısı Zülal Yılmaz, programı tanıtan sunum gerçekleştirdi.

 

Kaynak:bbnhaber

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı bayram ikramiyesi ne zaman yatacak

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı bayram ikramiyesi ne zaman yatacak

25-03-2024 - EKONOMİ

Motorine indirim geliyor!

Motorine indirim geliyor!

22-03-2024 - EKONOMİ