Konya Ulu Cami kaç kişilik olacak?

Konya’nın Selatin (Sultanlar) camisi olması için Eski Stadyum Millet Bahçesi’nde inşası hızla yükselen Ulu Cami’nin cemaat kapasitesi daha önce planlanan ve kamuoyuna açıklanan 14 bin 400’ün üstüne çıktı

KÜLTÜR - 20-06-2023 17:02

Konya Ulu Cami kaç kişilik olacak?

Osmanlı İmparatorluğu döneminde sultanların yaptırdıkları camilere “Selatin Camii” adının verilmesinden esinlenerek Konya’nın da Sultan Selim ve Aziziye Camisi’nden sonra günümüzün “Selatin Camisi”ne kavuşması için başlatılan çalışmalar kapsamında Ulu Cami’nin yapımı hızla sürüyor

ADI BELLİ OLDU

Eski Stadyum Millet Bahçesi bahçesindeki cami daha önce Merkez Cami ve Millet Camii diye adlandırılsa da son olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın açıklamalarıyla “Ulu Cami” olarak isimlendirilen Konya’nın en büyük camisinde fiziki imalatta yüzde 70 seviyelerine ulaşıldı.

KAPASİTE ARTTI

Selçuklu ve Osmanlı mirasını taşıyacak olan ve Cumhuriyet Dönemine ait önemli bir eser olarak inşa edilen Konya Ulu Camii, 15.014 kişi kapasiteli bir medeniyet merkezi projesi olarak hayata geçirilecek. Daha önce 14 bin 400 cemaatin aynı anda saf tutacağı açıklanan caminin cemaat kapasitesinde son düzenlemelerle yaklaşık 600 kişilik bir artış meydana geldi.

MİNARELER 59 METRE

Projede; yan avlular, kapalı ve açık revaklar, alt kat sosyal alanları, konferans salonu, kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılacağı alanlar ve Bilgi Düşünce Okulu yer alacak. Konya Ulu Cami; 23 metre kubbe çapıyla, 59 metre yüksekliğindeki 4 minaresiyle, açık avlusuyla Anadolu’nun ve Türkiye’nin en büyük camileri arasında yer alacak.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Prof. Dr Sami Güçlü Hatırat Kitabı KBB Yayınları Arasında Yerini Aldı

Prof. Dr Sami Güçlü Hatırat Kitabı KBB Yayınları Arasında Yerini Aldı

20-02-2024 - KÜLTÜR

Başkan Altay, Prof. Dr. Afyoncu’nun “Filistin’de 400 Sene” Konulu Konferansına Katıldı

Başkan Altay, Prof. Dr. Afyoncu’nun “Filistin’de 400 Sene” Konulu Konferansına Katıldı

17-02-2024 - KÜLTÜR