Katil İsrail hedef gözetmeden katliam yapmaya devam ediyor!

Dünya İran ile İsrail arasındaki söz düellosuna kilitlenirken Gazze'de katliam sürüyor. BM yetkilileri "Abluka hayal edilemeyecek insani felakete yol açtı. 1.7 milyon insan evsiz" dedi. Şifa Hastanesi'nin avlusunda 10 kişilik toplu mezar bulundu. Sivillerin sığındığı hastane, cami ve okullar abluka altına alındı.

DÜNYA - 17-04-2024 17:53

Katil İsrail hedef gözetmeden katliam yapmaya devam ediyor!

Sivillerin sığındığı hastane, cami ve okullar abluka altına alındı.İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 843'e yükseldi.
Siyonist rejimin askerleri son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda 46 kişiyi daha katletti.
Gazze Şeridi'nin kuzeyine giren İsrail güçleri, camilere ve sivillerin evlerine hava saldırısı düzenledi, yerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir okulu kuşatma altına aldı.
1.7 MİLYON EVSİZ
Aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişiyi alıkoydular.
İşgalci askerlerin, kadın ve kızları da "silah zoruyla" sığınma merkezlerini terk etmeye ve Beyt Hanun kasabasının dışına çıkmaya zorladığı kaydedildi.
BM İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, "Gazze'de 1.7 milyon insan zorla yerinden edilmiş durumda. Bu insanlar, korkunç koşullar ve sürekli tehdit altında yaşıyor" dedi.
BM işgal altındaki Filistin topraklarında işlenen suçları araştıran Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu Başkanı Navanethem Pillay, "Gazze'de Ekim 2023'ten bu yana uygulanan abluka, hayal edilemeyecek insani felakete yol açtı" dedi.
İsrail'in 4 ay işgal edip yerle bir ederek çekildiği Han Yunus'taki okulun bahçesinde 450 kilogramlık patlamamış bomba bulundu.


HASTANEDE TOPLU MEZAR
İsrail ordusunun baskın düzenleyerek 2 hafta boyunca yüzlerce Filistinliyi öldürdüğü ve harabeye çevirdiği Gazze kentindeki Şifa Hastanesi avlusunda 10 cesedin yer aldığı toplu mezar bulundu.
Sağlık Bakanlığı Acil Durum Komitesi Üyesi Mutasım Salah, "Bulunan cenazelerin bir kısmı çürümüş durumda, bir kısmı da vücut parçalarından ibaret ve bazı cesetler kadınlara ait" ifadesini kullandı.
YİNE ÇOCUKLARI KATLETTİLER: 10 ÖLÜ
Bebek katili İsrail, dün de Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Megazi Mülteci Kampı'nda bulunan çocuk parkını savaş uçaklarıyla vurdu.
İnsanlık dışı saldırıda parkta eğlenen 10 çocuk ve kadın yaşamını yitirdi.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 843 Filistinli öldürüldü.
9'UNCU İYİLİK GEMİSİ YOLA ÇIKTI
Gazze'ye ulaştırılması için Türk Kızılay tarafından hazırlanan 3 bin 774 ton yardımın yüklendiği gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı.
Kızılay ile AFAD'ın birlikte yürüttüğü operasyon kapsamında bugüne kadar 13 uçak ve 8 gemi ile 42 bin ton yardım malzemesi Gazze'ye ulaştırıldı.

Kaynak Sabah 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan’dan Gazze İçin Önemli Temas! Türkiye’den Dünyaya 6 Kritik Mesaj!

Bakan Fidan’dan Gazze İçin Önemli Temas! Türkiye’den Dünyaya 6 Kritik Mesaj!

27-04-2024 - DÜNYA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Irak ile terörle mücadelede işbirliği mesajı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Irak ile terörle mücadelede işbirliği mesajı!

26-04-2024 - DÜNYA