Karatay Belediyesi’nden Yks’ye Gireceklere Sınav Başvuru Ücreti Desteği

Karatay Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek Karataylı gençlerin sınav başvuru ücretlerini karşılayacak. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Başarıya giden yolda her zaman yanınızdayız. Hiçbirinizin hayallerinizden, hedeflerinizden mahrum kalmasın istemiyoruz. Her şartta siz gençlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

EĞİTİM - 18-03-2023 13:00

 Karatay Belediyesi’nden Yks’ye Gireceklere Sınav Başvuru Ücreti Desteği

Karatay Belediyesi’nden bu yıl da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek Karataylı gençlere müjde geldi. Geçtiğimiz yıl YKS’ye giren tüm öğrencilere TYT kayıt ücreti desteği veren Karatay Belediyesi, bu yıl ilçede ikamet eden tüm gençlerin Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınav ücretlerini de karşılama kararı aldı.

KİMLER BAŞVURABİLİYOR

Karatay’da 12’nci sınıf eğitimi gören öğrencilerin başvurabileceği destek ödemesinden Karatay’da ikamet edip farklı il veya ilçede 12’nci sınıf eğitimi gören öğrenciler de yararlanabilecek. 20 yaşını geçmemiş olmak kaydıyla açık öğretim lisesi öğrencileri de kapsam içerisinde yer alacak.

Başvurular, Karatay Belediyesi’nin yeni akıllı mobil uygulaması “Yanıbaşımda Karatay” üzerinden alınacak. Öğrenciler, destekten faydalanabilmek için, E-Devlet Kapısı üzerinden alacakları öğrenci belgelerini, ÖSYM üzerinden yaptıkları aday başvuru kayıt belgelerini ve yaptıkları ödemeye ait banka dekontu “Yanıbaşımda Karatay” mobil uygulaması sistemi üzerindeki ilgili alanlara pdf., jpeg, jpg., ya da png. formatlarında yükleyecekler. Bu arada “Yanıbaşımda Karatay” mobil uygulaması dışında yüz yüze, mail ile telefon vb. başvuru modelleri kabul edilmeyecek. Başvuru esnasında belirtilen IBAN adresi öğrencinin kendine ya da velisine ait olmalı.

YKS kayıt ücreti desteği için son başvuru tarihi 2023 yılı YKS başvurularının son ödeme günü olan 24 Mart Cuma günü olarak belirlendi. YKS kayıt ücreti desteğine TYT, AYT ve YDT oturumlarının herhangi birine, ikisine ya da üçüne kayıt yaptıran herkes başvurabilecek. Öğrenciler, kayıt oldukları her oturum için destek ödemesi alabilecek. Başvuruları onaylanan öğrencilerin destek ödemeleri, en geç 14 Nisan Cuma günü yatırılacak.

GENÇLERİMİZİN GAYRETLERİ VE BAŞARILARI DAİM OLSUN

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gençlerin yanında olmayı sürdürdüklerini vurgulayarak, gençleri geleceğe hazırlayacak her türlü projenin içinde olduklarını aktardı.

Başkan Hasan Kılca; “Eğitim hayatınızda sizlerin yanında olmaya, sosyal destek paketlerimizi eğitim alanında çeşitlendirip istifadenize sunmaya devam ediyoruz. 12’nci sınıf öğrencilerimize yönelik olarak geçtiğimiz yıl YKS için başlattığımız TYT oturumu sınav kayıt ücreti desteğini bu yıl tüm oturumları kapsayacak şekilde genişlettik. Tek yapmanız gereken

‘Yanıbaşımda Karatay’ mobil uygulamamıza kayıt olarak online işlemler içerisindeki dijital başvurular bölümünden YKS desteği başvurunuzu yapmanız. İlgili alanda merak ettiklerinize ve sonrasındaki sürece dair gerekli bilgilendirmeler yer alıyor. Sizlere sınavlarınızda başarılar diliyorum. Gayretiniz ve öğrenme azminiz daim olsun. Karatay belediyesi olarak eğitim hayatınızın her aşamasında yanı başınızda olmaya devam edeceğimizi bilmenizi istiyor; selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
YKS başvurularını kaçıranlar dikkat!YÖK ikinci geç başvuru hakkı tanıdı!

YKS başvurularını kaçıranlar dikkat!YÖK ikinci geç başvuru hakkı tanıdı!

23-03-2024 - EĞİTİM

Bakan Tekin, Konya Büyükşehir Nizamülmülk Bilgehanesi ve Lise Medeniyet Akademisi’ni Açtı

Bakan Tekin, Konya Büyükşehir Nizamülmülk Bilgehanesi ve Lise Medeniyet Akademisi’ni Açtı

06-03-2024 - EĞİTİM