Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu ve Kandil'deki dostlarına net mesaj: Bu ülke terör devleti olmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 'Gençlik İçin Hemen Şimdi' programında açıklamalarda bulundu. 7'li koalisyonun ortaklarının Kandil'in uzantısı olan HDP'den oluştuğunu vurgulayan Başkan Erdoğan, "Bu ülke bir terör devleti değildir ve olmayacaktır." dedi.

SİYASET - 25-04-2023 22:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu ve Kandil'deki dostlarına net mesaj: Bu ülke terör devleti olmayacak

Başkan Erdoğan, Ankara'da ATO Congresium'da ''Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı''na katılıldı.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sevgili gençler sizleri muhabbetle selamlıyorum. Bana sizler gibi dava yol arkadaşları nasip ettiği için Allah'a hamd ediyorum. Cumhuriyetimizin ilk asrını geride bırakırken Türkiye Yüzyılının sahipleri sizlersiniz. 13 Mayıs gecesine kadar durmak yok. Türkiye Yüzyılını biz başlatıyoruz, onu yükseltecek olan sizlersiniz.

"BU BAYRAĞIN EMANETÇİSİ SİZLERSİNİZ"

Bağımsızlık ve kalkınma bayrağının yeni emanetçileri sizlersiniz. Biz bu bayrağı imanı ile azmi ile kanı ile bu toprakları bize vatan yapan büyüklerimizden aldık. Şimdi de onu Alparslan gibi Osman Gazi gibi Mustafa Kemal gibi gençlerimiz sahiplenecek ve en zirveye çıkartacak. Gençler 14 Mayıs'ta sizler üzerinden yapılan sinsi planları bozuyor muyuz? 14 Mayıs'ta sandıkları patlatıyor muyuz?

"SİZLER AK PARTİ DÖNEMİNDE DOĞMUŞ, BÜYÜMÜŞ BİR NESİLSİNİZ"

Ülkenin geleceğini sizlere teslim ederken gözümüz arkada kalmayacak. Sevgili gençler, sizler AK Parti döneminde doğmuş, büyümüş bir nesilsiniz. Haklı olarak, eski Türkiye'yi görmediğiniz için bazı mukayeseleri yapmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Türkiye'yi 21 yılda nereden nereye geldiğini anlatırken verdiğimiz rakamlar yetersiz kalıyor.

"SUSUZ İSTANBUL'U SUYA BİZ KAVUŞTURDUK"

Cumhurbaşkanınız 1994'te İstanbul'a Belediye Başkanı oldu. O zaman İstanbul'da çöp, çukur, vardı. İBB Başkanı CHP'liydi, ardından biz İstanbul'u 1994'te aldık. Şimdiki gençler İstanbul'un o halini bilmiyordu. Susuz İstanbul'u suya biz kavuşturduk. 120 kilometre uzaklıktan suyu biz getirdik. Çöpü, çukurları kaldırdık. İstanbul'u doğal gaza biz kavuşturduk. CHP'nin geçleri bazı şeyleri bilmiyor olabilir onlara anlatın. Bay Bay Kemal, Karadeniz gazını getirdik. Şimdi de bedava vereceğiz.

"3,3 MİLYON KONUTU DÖNÜŞTÜRDÜK"

Biz insanlarımızın ev hayalinin ufkunu değiştirdik. 10,5 milyon yeni konut inşa edilmesini sağlayarak vatandaşımızın güvenli, yüksek standartlı konutlara kavuşmasını sağladık. Bu konutların 1,2 milyonunu TOKİ vasıtasıyla inşa ettik, yine bu konutların 3,3 milyonunu kentsel dönüşüm projeleriyle hayata geçirdik. İlk evim, İlk Arsam kampanyalarıyla bedelinin yarısını karşıladığımız dönüşüm projeleriyle kendi evine sahip olma hayaline kavuşmamış kimse bırakmayacağız.

"OTOMOBİL SAHİBİ OLMAYI AYRICALIK OLMAKTAN ÇIKARTTIK"

Eski Türkiye'de otomobil sahibi olmak belirli kesime ait bir ayrıcalıktı. Biz geçtiğimiz 21 yılda ülkemizi 14,5 milyon otomobille donattık. Erbakan Hoca, Devrim otomobilini yapmıştı biz de 'Devrin' otomobilini yaptık. Bay Bay Kemal fabrikası nerede diyordu. Çık Gemlik'e gel, gör. Otomobil sahibi olmayı ayrıcalık olmaktan çıkarttık. Togg için kamu bankaları kredi verecek. Siparişlere yetişmekte fabrika zorlanıyor.

"ÜNİVERSİTESİ OLMAYAN İLİMİZ KALMADI"

Eski Türkiye'de dilediğiniz eğitim seviyelerine kadar gidebilmek pek az gencimize nasip olan bir imkandı. Yüksek Öğretim Kurumu sayımızı 76'dan 208'e çıkardık. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Liseden mezun olan öğrencilerin tamamını yerleştirebilecek Yüksek Öğretim kapasitesine ulaştık. Eski Türkiye'de iş bulmak kolay değildi. Şimdi, tarihimizin en yüksek çalışan sayısına ulaştık.

"KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİ 10 BİN 650 DOLARA ÇIKARTTIK"

Bazıları bizim sık sık savunma sanayii ürünlerimizi gündeme getirmemizden rahatsız oluyorlar. Bizim her savunma sanayii projemiz gençlerimizin geleceklerini inşa eden teknoloji lokomotifidir. Kişi başına düşen milli geliri 10 bin 650 dolara çıkarttık. Satın alma paritesinden dünyada 11. sıraya yükseldik.

7'Lİ KOALİSYONA TEPKİ

Ortakları Kandil'in parlamentodaki uzantılarından oluşuyor. Bu ülke bir terör devleti değildir ve olmayacaktır. Selo'ya cezaevinden çıkma sözü veriyorlar. Her kürsüye çıkan 'Biz geliyoruz, hepsini dışarıya salacağız' diyorlar. Hukuk devletinde ne zamandan beri cezaevinin kapıları böyle kırılıyor. Bu ülke bu hainlere bırakılamaz. Biz yapmak için varız, bunlar yıkmak için var.

"BİZİM ALEVİLİK DİYE, ŞİİLİK DİYE BİR DİNİMİZ YOK"

Dün Gemlik'te Togg ile miting alanına giderken halk bizi karanfillerle karşıladı. 65 bin kişinin olduğu bir tören yaptık. Orada enerji üretim fabrikasının temellerini attık. Ardından Manisa'da da yine 65 bin kişinin katıldığı bir miting yaptık. Demek ki vatandaşlar, gümbür gümbür sandığa gidiyor. Türkiye Yüzyılı ile birlikte hak ettiğimiz yerlere tırmanacağız. Ülkemizi hedeflerinden uzaklaştıramayacaksınız. Milletimiz arasına etnik mezhep farkı fitnesi sokamayacaksınız. Bizim Alevilik diye, Şiilik diye bir dinimiz yok. Bizim tek dinimiz İslam'dır. Kılıçdaroğlu çıkmış 'Ben Aleviyim' diyor. Ya bizim Alevilikle bir derdimiz yok.

"BU GENÇLİK TÜRKİYE'NİN, TÜRK MİLLETİNİN GENÇLİĞİDİR"

Sizi gönlüme bağrıma basıyorum. Bu gençlik ne küresel emperyalistlerin oyununa gelecek, ne de sapkın akımlara kapılacak. Bay Kemal buradan LGBT'çi çıkmaz. Bu gençlik Türkiye'nin, Türk milletinin gençliğidir. Bizim için her seçim süreci gençlerimze söz vermesi vesilesidir. Söz veriyoruz çünkü ülkemiz için hayata geçirecek çok hayalimiz, vizyonumuz var.

KILIÇDAROĞLU VE İNCE'YE GÖNDERME

Gençlere sempatik görünmek için farklı kılıklara bürünüyorlar. Biz gençlerimizle irtibatımızı mutfakta video çekerek, otobüs kapısında raks ederek sağlamayız. GençlerimizLe muhabbetti ruberu yapıyoruz. Şimdi diyor ki 'gençlerime güveniyorum'. Sen mutfakta çorba pişirebiliyorsan pişir.

"YURT DIŞINA GÖNDERİLEN ÖĞRENCİ SAYISINI YÜKSELTECEĞİZ"

Türkiye artık doğal gazın gelirleriyle ele avuç açmayacak. Doğal gazından sağlayacağımız kaynakla, destekleri artıracağız. Faizsiz kredi desteğiyle işini kuran genç girişimcilerin yanında yer alacağız. Gençlerimizin dünya ile etkileşimini artıracak, yüksek lisans ve doktora programları için yurt dışına gönderilen öğrenci sayısını yükselteceğiz.

kaynak:sabah

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına aşamalı değişim mesajı verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına aşamalı değişim mesajı verdi!

19-04-2024 - SİYASET

Ak Parti'den Büyük Hamle! Türkiye’de Seçmenini Dinleyecek!

Ak Parti'den Büyük Hamle! Türkiye’de Seçmenini Dinleyecek!

16-04-2024 - SİYASET