Cumhurbaşkanı Erdoğan : Türkiye'ye iftira atanları unutmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Kabine Toplantısı sonrası ulusa sesleniş konuşması gerçekleştiren Başkan Erdoğan, İsrail'e jet yakıtı satışı yapıldığına dair iddialarla ilgili "Türkiye'ye iftira atanları unutmayacağız. Türkiye katliamların çok öncesinde İsrail'e askeri amaçla kullanılacak hiçbir malzemenin satışına izin vermemiştir." açıklamasında bulundu.

GÜNCEL - 16-04-2024 21:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Türkiye'ye iftira atanları unutmayacağız!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yerel seçimlerin ardından ilk kez yeniden toplandı. Beştepe'deki kritik toplantı sona erdi. Toplantıda seçim sonuçlarının yanı sıra, ekonomide atılacak adımlar ve bölgede yaşanan gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası ulusa seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

Rahmet bereket ve yardımlaşma ayı olan Ramazan ayını geride bıraktık. Ramazan Bayramı'nı da bir kardeşlik şölenine dönüştürdük. İdari izinle birlikte 9 güne çıkardığımız bayram izninde ciddi bir insan ve araç trafiği yaşandı. Köprü ve otoyollarımızın trafiği ne kadar rahatlattığını görmüş olduk. İstanbul Havalimanı'nda 2 milyon 213 bin yolcuya hizmet verildi.

TELEFERİK FACİASI

Antalya'daki teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi ise yaralanmıştır. 174 kişi ise 23 saat boyunca teleferikte mahsur kalmıştır. Kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, yaralananlara acil şifalar diliyorum. 5 kişi tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Hem Antalya'daki hem de Beşiktaş'taki cinayetlerin faillerinin yargıya hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağımızın bilinmesini özellikle istiyorum. Muhalefetin sorumluları koruma çabası gözden kaçmadı. Güya hak, hukuk ve adalet adına Van'a koşanlar Beşiktaş'ta göz göre göre can veren işçiler için tek bir adım dahi atmadılar.

 ENFLASYONLA MÜCADELE

Seçimlerin ardından acil sorunlarımıza odaklandık. Kovid-19 salgını ile başlayan küresel ekonomik kriz, enflasyon boyutuyla halen devam ediyor. Gelişmiş ekonomiler dahil hemen herkes ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Türkiye olarak bu olumsuzlukların yansımasını biz de hissediyoruz. Ekonomideki yol haritasına sıkı sıkı bağlı kalıyoruz. Orta Vadeli Programı'nın müspet sonuçlarını görmeye başladık. Büyüme oranımızın yıl sonunda yüzde 4'e yaklaşacağına inanıyorum. Enflasyonun ücretli kesimde yol açtığı sıkıntıları biliyoruz. Günü kurtarmak yerine enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışı hedefliyoruz. Seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik.

YEREL SEÇİMLER

31 Mart mahalli idareler yerel seçim maratonunu suhuletle tamamladık. Bu başarı tablosunda hizmeti geçen kamu görevlilerini ve siyasi partilerini tebrik ediyorum. Göreve gelen belediye başkanlarına başarılar diliyorum. Yarınki grup toplantısında seçim sonuçlarını tüm yönleriyle kapsamlı bir şekilde değerlendireceğiz. 31 Mart seçimleri son 20 yıldaki 18. demokrasi bayramı olarak tarihimize geçmiştir. Seçimlerin ilk kazananı sandıktır. Rüşdünü, gücünü ve yetkinliğini tartışmasız şekilde tekrar ispat eden Türk demokrasisi bu seçim sürecinin en büyük galibidir. 14-28 Mayıs seçimleriyle parlamenter sisteme dönüş tartışmaları milletimiz tarafından kapatılmıştır.

PETROLDE 100 BİN VARİL HEDEFİ

Bayramın ikinci günü Gabar'daki petrol üretiminde günlük 40 bin varilin üzerine çıkmayı başardık. 2024 sonu hedefimiz günlük 100 bin varile ulaşmak.

GAZZE'DE YAŞANAN SOYKIRIM

Tam 193 gündür tüm dünyanın gözleri önünde soykırım uygulayan, tüm bunlarla birlikte kamuoyu baskısını azaltmak için her türlü şımarıklığı sergileyen Netanyahu'dan başkası değildir. 13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren gerilimin birinci müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir. Türkiye olarak özellikle son iki gündür Gazze'deki katliamların geri plana itilmemesi için temaslarımızı daha da artırdık.

 İSRAİL'E JET YAKITI SATIŞI İFTİRASI

Türkiye, bugün yola çıkan 3 bin 774 tonluk 9'uncu iyilik gemisiyle birlikte Gazze'ye en fazla insani yardım yapan ülke konumunu perçinlemiştir. 7 Ekim'den sonra İsrail'e ihracat kısıtlamasına öncülük eden ülke Türkiye'dir. Buna rağmen hükümetimiz haksız ithamlara maruz kalmıştır. Jet yakıtı konusunda Türkiye'ye iftira atanları unutmayacağız. Türkiye katliamların çok öncesinde İsrail'e askeri amaçla kullanılacak hiçbir malzemenin satışına izin vermemiştir.

kaynak:sabah

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili açıklama yaptı!

Bakan Yerlikaya 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili açıklama yaptı!

29-04-2024 - GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Bektenov'u kabul etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Bektenov'u kabul etti!

25-04-2024 - GÜNCEL