Cumhurbaşkanı Erdoğan Barzani ile Erbil'de görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere bulunduğu Irak ziyaretinin ikinci durağı Erbil'de. Başkan Erdoğan'ı Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani resmi törenle karşıladı. Başkan Erdoğan Neçirvan Barzani ile görüşme gerçekleştirdi.

GÜNCEL - 22-04-2024 23:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan Barzani ile Erbil'de görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere bulunduğu Irak ziyaretinin ikinci durağı Erbil'de. Başkan Erdoğan'ı Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani resmi törenle karşıladı.

 

BAŞKAN ERDOĞAN, MESRUR BARZANİ VE NEÇİRVAN BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü. Heyetler arası yapılan görüşme IKBY Başkanlık Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşti.

MESUT BARZANİ'Yİ DE KABUL ETTİ

Başkan Erdoğan, Erbil'deki temasları kapsamında Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi.

IKBY Başkanlık Sarayı'ndaki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

BAKANLAR EŞLİK ETTİ

Erdoğan ile; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da Erbil'e geldi.

IRAK CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan öncesinde Bağdat'taki resmi programları kapsamında, Irak Başkan Abdullatif Reşid ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

kaynak:sabah

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail İle Ticaretin Durdurulması Dünyaya Örnek Olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail İle Ticaretin Durdurulması Dünyaya Örnek Olacak

03-05-2024 - GÜNCEL

Hatay'da deprem meydana geldi!

Hatay'da deprem meydana geldi!

03-05-2024 - GÜNCEL