Bilgehaneler ve Lise Medeniyet Akademileri Ramazan’ı Dolu Dolu Yaşadı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik faaliyetlerinden olan Bilgehaneler ve Lise Medeniyet Akademileri, Ramazan’ın ruhuna uygun düzenlediği çok sayıda etkinlikle öğrencilerin hafızalarından çıkmayacak dolu dolu bir ayı geride bıraktı.

EĞİTİM - 19-04-2023 14:44

Bilgehaneler ve Lise Medeniyet Akademileri Ramazan’ı Dolu Dolu Yaşadı

Konya Büyükşehir Belediyesi çatısı altında faaliyet gösteren ve Konya’nın markaları haline gelen Bilgehaneler ve Lise Medeniyet Akademileri (LİMA), Ramazan ayını dolu dolu geçirdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalı öğrencilerin hem akademik manada hem de milli-manevi eğitimlerle yarınlara hazırlanmasında önemli bir yeri olan LİMA ve Bilgehanelerde on bir ayın sultanı Ramazan boyunca düzenlenen etkinliklere öğrencilerin gösterdiği ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. 5 Lise Medeniyet Akademisi ve ilçelerle birlikte sayısı 20’yi bulan Bilgehanelerde Ramazan ayının ruhuna uygun etkinliklere öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılım sağladığını kaydeden Başkan Altay, “Sınıflarımıza Ramazan ayının bereketi yansıdı, bir ay boyunca öğrencilerimiz Ramazan takvimini büyük coşkuyla geçirdi. Bizler yavrularımızın Ramazanın manevi havasını ve bereketini çok daha fazla yaşamasını arzu ettik.

Allah bütün çocuklarımızın tuttuğu oruçları kabul etsin. Rabbim daha nice Ramazanlarda bizleri buluştursun” dedi. Merhamet ve muhabbet ayı Ramazan’da, LİMA öğrencileri mütevazı sofralardan oluşan ümmet iftarlarında buluşurken; anne-kız, baba-oğul teravih buluşmaları, iftardan sahura bir geceyi LİMA’da geçirme etkinlikleri gibi pek çok faaliyete katılmanın mutluluğunu yaşadı. Bilgehaneler’de de Ramazan ayı çocukların olduğu kadar anne-babaların da heyecanıyla doluydu. Ramazan programında yer alan baba-oğul, anne-kız teravih buluşmaları, annelerle mukabele, Sakal-ı Şerif ve cami ziyaretleri, ümmet iftarları, bu yıl ikincisi düzenlenen Değerlerle Ramazan Bilgi ve Kültür Yarışması, trafikte iftariyelik dağıtımı ve 29 güne özel 29 niyet kartı etkinlikleriyle tüm Bilgehaneler, Ramazan ayını birlik ve beraberlik coşkusuyla tamamladı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MEB Duyurdu:2024 LGS başvuru süresi uzatıldı!

MEB Duyurdu:2024 LGS başvuru süresi uzatıldı!

01-04-2024 - EĞİTİM

YKS başvurularını kaçıranlar dikkat!YÖK ikinci geç başvuru hakkı tanıdı!

YKS başvurularını kaçıranlar dikkat!YÖK ikinci geç başvuru hakkı tanıdı!

23-03-2024 - EĞİTİM