Başkan Altay 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı Kutladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, 19 Mayıs tarihinin umutların yeniden yeşerdiği, bağımsızlık mücadelesinin fitilinin ateşlendiği bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Mesajında gençlere seslenen Başkan Altay, “Sizlerle birlikte ülkemizi güzel yarınlarla buluşturacağız. Hepinize yürekten inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

Konya Haber - 18-05-2024 12:30

Başkan Altay 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı Kutladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şu şekilde:

“19 Mayıs,Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu ve gururunu yaşıyoruz.

Bizler asırlar boyu bağımsızlığını her şeyin üstünde gören, ülkemizin istikbali için canını ve malını feda etmekten çekinmeyen necip bir milletiz. Başta gençlerimiz olmak üzere 7’den 70’e ecdadımızın her bir ferdi, yüreğinde vatan sevgisi ve bağımsızlık ateşi taşıyarak, hürriyet sancağını sonsuza dek dalgalandırmayı başarmıştır.

19 Mayıs’ı takip eden süreçte ülkemizin dört bir noktasında eşsiz bir kenetlenme ve dayanışma vuku bulmuş; aziz milletimiz yüreğindeki inanç ve kararlılığıyla küllerinden yeniden doğmayı başarmıştır. Bu destan, tarihin tozlu sayfalarında değil, milletimizin kalbinde ve ruhunda ebediyen yaşamaya devam edecektir.

Bu anlamda 19 Mayıs tarihi sadece bir başlangıcın çok daha ötesinde, milletimizin azim ve kararlılığının simgesidir. Bu önemli gün, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, ulusal egemenlik ve bağımsızlık mücadelemizin ilk işaretinin verildiği bir dönüm noktasıdır.

Sevgili gençler,

Yarınlarımızın teminatı olan sizler, bu ülkenin en büyük güvencesi ve umudusunuz. Sizlerin enerjisi, dinamizmi ve idealleriyle yarınlarımız daha parlak ve güçlü olacaktır. Sizlerden beklentimiz, bu kutsal emaneti en iyi şekilde koruyup ilerletmeniz, ülkemizi daha da güçlü yarınlara taşımanızdır. Sizlerle birlikte ülkemizi güzel yarınlarla buluşturacağız. Hepinize yürekten inanıyor ve güveniyoruz. Bu vesileyle, Kurtuluş Savaşı'nın bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnet anıyorum.

Sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.”
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Lise Medeniyet Akademisi Fikirlerin Gücü ile Yarını İnşa Ediyor

Lise Medeniyet Akademisi Fikirlerin Gücü ile Yarını İnşa Ediyor

01-06-2024 - Konya Haber

Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi Hag, Başkan Altay’ı Ziyaret Etti

Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi Hag, Başkan Altay’ı Ziyaret Etti

01-06-2024 - Konya Haber