Akyürek: Halkımızın Cumhurbaşkanımıza güveni tam

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “İkinci turda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yine Konya’mızdan en yüksek desteğin çıkacağına inanıyoruz. Halkımızın Cumhurbaşkanımıza güveni, sevgisi tam” dedi.

SİYASET - 20-05-2023 11:52

Akyürek: Halkımızın Cumhurbaşkanımıza güveni tam

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi Karatay'da saha ziyaretleri gerçekleştirdi. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın mecliste çoğunluğa sahip olduğuna dikkati çeken Tahir Akyürek, "Milletvekillerimiz ve aday arkadaşlarımızla hep birlikte yine ilçelerimizde çalışmaya devam ediyoruz. Seçimin ikinci turu var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs’ta yeniden seçilmesiyle ilgili süreç devam ediyor. Halkımız zaten 14 Mayıs’ta da büyük oranda kararını gösterdi. Cumhur İttifakı mecliste çoğunluğa sahip oldu. Meclis çalışmaları açısından, hükümetin icraatları açısından herhangi bir istikrarsızlığa meydan vermeyecek bir netice alınmış oldu. Halkımızın sağduyusu egemen oldu” dedi.
‘YÜKSEK DESTEK BEKLİYORUZ’
28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yüksek desteğin Konya'dan çıkacağına inandıklarını belirten Tahir Akyürek, "Konya bugüne kadar partimize her zaman en yüksek desteği verdi. Yine bu seçimde de Cumhurbaşkanımıza da partimize de en yükseği vermiş oldu. Fakat şimdi 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu var. Seçim kanunundan kaynaklanan bu ikinci turda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yine Konya’mızdan en yüksek desteğin çıkacağına inanıyoruz. Halkımızın Cumhurbaşkanımıza güveni, sevgisi tam. Bunu ziyaretlerimizde de görüyoruz. Hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
'TÜRKİYE GÜZEL BİR SINAV VERDİ'
Türkiye'de sandığa gitme oranının yüksek olduğunu, buna rağmen gelecek hafta yapılacak seçimlerde daha da yüksek bir katılım beklediklerini kaydeden Akyürek, “Oy kullanma oranı bir hayli yüksekti. Diğer demokratik ülkelerin oy kullanma oranına baktığımızda Türkiye çok güzel bir sınav verdi. Yine de buna rağmen oy kullanmayan birkaç milyon insanımız oldu. 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde bütün hemşerilerimizin oylarını kullanmasını arzu ederiz. Çünkü bu aynı zamanda bir sorumluluk bir ihtiyaç. Diğer taraftan da bir vebal. Türkiye’nin yanlış ellere geçmemesi ve ülkemizin bir istikrarsızlığa sürüklenmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
‘HERKES SANDIĞA GİTMELİ’
Türkiye düşmanı çevrelerin önünü kesmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek oy oranıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiğini dile getiren Akyürek, "Gerek terör örgütlerinin, gerek emperyalist güçlerin, Türkiye düşmanı çevrelerin heveslerinin kursaklarında bırakılması gerekiyor. Bu nedenle en yüksek oy oranıyla Cumhurbaşkanımızın 28 Mayıs’ta seçiminin sonuçlanmasını diliyoruz. Bunun için gayret gösteriyoruz. Bu nedenle bütün hemşerilerimiz sandığa gitmeli ve oylarını Cumhurbaşkanımız için kullanmalı” dedi.
'GENÇLİĞİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN'
İkinci turda yaklaşık 50 bin gencin ilk kez oy kullanacağını hatırlatan Tahir Akyürek, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu seçimde yeni oy kullanma hakkı elde etmiş 50 bin civarında gencimiz var. Onların da kullanacakları ilk oyların ülkemiz, memleketimiz, gençliğimiz ve geleceğimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Onların da Cumhurbaşkanımıza desteklerini bekliyoruz.”

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul’umuzu asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz!

İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul’umuzu asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz!

28-03-2024 - SİYASET

Ufukta Erken Genel Seçim mi Var?

Ufukta Erken Genel Seçim mi Var?

27-03-2024 - SİYASET