Akyürek, Beyşehir Ve Derebucak’ta Vatandaşlarla Buluştu

AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, Derebucak’ın Pınarbaşı, Göynem, Çamlık, Gencek ve Geydeş mahalleleri ile Beyşehir’in Huğlu, Üzümlü ve Üstünler mahallelerini ziyaret ederek 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı için destek istedi. Antalya’nın Serik ilçesiyle ile Derebucak-Seydişehir arasında yapımı tamamlanan Demirkapı Tüneli'nde de incelemelerde bulunan Akyürek, toplam uzunluğu 5.068 metre olan ve çift tünelden oluşan yolla birlikte büyük bir hayalin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

SİYASET - 11-05-2023 09:26

Akyürek, Beyşehir Ve Derebucak’ta Vatandaşlarla Buluştu

Yaklaşan seçimler öncesi çalışmalarına yoğun tempoda devam eden AK Parti Konya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, Beyşehir ve Derebucak’ta çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. 
“BU YOL BÖLGENİN EN BÜYÜK HAYALİYDİ”
Ziyaretleri öncesi, Antalya’nın Serik ilçesiyle Derebucak arasında yapımı tamamlanan Demirkapı Tüneli'nde de incelemelerde bulunan Akyürek, “Toros’larda bu dağ delinerek Antalya tarafına bir çıkış sağlanmış durumda. Konya bölgesinin, özellikle Beyşehir bölgesinin hayali olan yeni yollardan birisiydi. Toplam uzunluğu 5.068 metre olan ve çift tünelden oluşan yolla birlikte büyük bir hayal gerçeğe dönüştü. Hamdolsun, hükümetimiz döneminde bu yatırım hayata geçirildi. 5 milyar 450 milyon liralık bir yatırım bu. Beyşehir-Derebucak üzerinden Konya’yı Antalya’ya bağlayan yeni bir aks oldu. Cumhurbaşkanı’mız başta olmak üzere Ulaştırma Bakanı’mıza ve Karayolları camiamıza bölgemiz adına, şehrimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 


KONYA’YI ANTALYA’YA BAĞLAYAN DÜNYA STANDARTLARINDA YOLLAR
Demirkapı Tüneli’ne çıkan yolun aynı zamanda antik bir yol olduğuna vurgu yapan Akyürek, “2000 yıl öncesinden faaliyette olan bir Roma yolu burası. Sonra, Selçuklu ecdadımız döneminde, Alaeddin Keykubat döneminde canlandırılan, hanlarla güçlü ve güvenli bir güzergah haline getirilen bir kervan yolu. Her 30-35 kilometrede han kalıntıları da var. Aynı zamanda bu yolun yapılması ve açılmasıyla birlikte tarihi Selçuklu-Roma yolu da yeniden canlandırılmış; tarihi antik yol yeniden hayata geçirilmiş oluyor. Tarihe saygı açısından da son derece önemli” dedi.
Konya’da karayolları açısından çok büyük çalışmalar olduğunu kaydeden Akyürek, şöyle devam etti: “Konya-Seydişehir-Antalya Yolu’nda devam eden Alacabel Tüneli 7.360 metre uzunluğunda iki tünelden oluşuyor. Orada da tünel açma çalışması tamamlandı, betonlama çalışması devam ediyor. Bir başka Antalya Yolu güzergahı da Hadim üzerinden Kuşyuvası Yolu’yla, özellikle  Alanya’ya, Mahmutlar’a giden yolun çalışması devam ediyor. Hadimi-Eğiste Viyadüğü, Türkiye’nin en yüksek viyadüğü.  1 milyar 200 milyon liralık bir yatırımla o da tamamlandı. Yol çalışması devam ediyor. Bu yolun açılmasıyla Konya-Antalya arasındaki mesafe ciddi oranda kısalmış oluyor. Hem enerjiden, akaryakıttan hem de zamandan tasarruf açısından yaklaşık yıllık 500 milyon liralık bir tasarrufla kendisini de amorti edecek bir yol. Hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
“DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE OLACAK”
AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Demirkapı Tüneli incelemesi sonrası Derebucak’ta Pınarbaşı, Geydeş, Göynem, Çamlık ve Gencek mahallelerini; Beyşehir’de ise Huğlu, Üzümlü ve Üstünler mahallelerini ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı için destek istedi. Akyürek, “14 Mayıs seçimleri vatanımız, milletimiz, inancımız, değerlerimiz, milletimizin geleceği açısından hayırlı olsun. Türkiye Cumhuriyeti; Selçuklu, Osmanlı deneyiminden sonra 100 yılını binbir meşakkatle, mücadeleyle tamamladı. Biliyorsunuz coğrafyamız, Anadolu’muz işgal edildi. Sonra bir sürü sıkıntılarla mücadele edildi. En son 6-7 yıla baktığımızda bile darbe teşebbüsleri, ekonomik kriz süreçleri, pandemi süreçleri, Rusya-Ukrayna savaşları var. Sonra 500 yılda bir görülen, tarihteki en büyük depremlerden birisi yaşandı. Ama bizim milletimiz dayanıklıdır. Tarih boyunca bunun örneklerini ortaya koymuştur. En sıkıntılı süreçlerden bile sıyrılıp, daha güçlü bir yükseliş dönemini hep yaşamıştır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı bizim için çok önemli. Birinci yüzyılında bir toparlanma dönemini yaşamış olduk. İkinci yüzyılda ise dünya sahnesinde daha güçlü bir Türkiye var olacak inşallah” diye konuştu.


Savunma sanayisi açısından bölgede önemli yatırımlarda da incelemelerde bulunan Akyürek’e, Beyşehir ve Derebucak’ta yürüttüğü çalışmalarda 23 ve 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı’nın yanı sıra; Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin ve AK Parti Derebucak İlçe Başkanı Adem Sütçü de eşlik etti. 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul’umuzu asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz!

İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul’umuzu asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz!

28-03-2024 - SİYASET

Ufukta Erken Genel Seçim mi Var?

Ufukta Erken Genel Seçim mi Var?

27-03-2024 - SİYASET