GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-02-2023 18:19   Güncelleme : 10-02-2023 18:29

Yüzyılın felaketinde vefat ve yaralı sayısı güncellendi :Deprem bölgelerinde son durum

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ile sarsıldı. Toplamda 10 ili etkileyen iki deprem büyük hasara yol açtı. Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgesine sevk edilen ekiplerin enkaz altındaki kalanları kurtarma çalışmaları devam ederken, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 19 bin 388 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 77 bin 711 kişinin ise yaralı kurtarıldığı bildirildi. Yüzyılın felaketiyle sarsılan deprem bölgelerinde tüm gücüyla sahaya inen devlet, ilk andan itibaren vatandaşını yalnız bırakmadı. Büyük yıkıma neden uğrayan 10 ilde barına, gıda, sağlık ve acil ihtiyaçlar hızla karşılanıyor.

Yüzyılın felaketinde vefat ve yaralı sayısı güncellendi :Deprem bölgelerinde son durum

Kahramanmaraş'ta Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. Toplam 10 ili etkileyen depremler büyük hasara yol açtı. Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgesine sevk edilen ekiplerin canla başla enkaz altındaki kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yüzyılın felaketiyle sarsılan deprem bölgelerinde tüm gücüyla sahaya inen devlet, ilk andan itibaren vatandaşını yalnız bırakmadı. Enkaz altından kurtarılan vatandaşlar arama-kurtarma çalışmaları için umut aşılarken, bölgeden mucize haberleri de peş peşe geliyor.

İşte Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Hatay'da yıkıma yol açan depremle ilgili son dakika gelişmeleri:

17.19 Başkan Erdoğan: 19 bin 388 vatandaşımız hayatını kaybetti, yaralı kurtarılanların sayısı 77 bin 711'e ulaştı.

15.37: Başkan Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 18 bin 991 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 bin 523 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

11.38: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Elbistan ve Pazarcık merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere bugün Adıyaman ve Malatya'ya gidecek.

 

08.39: Diyarbakır'da Bağlar Hisami Apartmanı enkazından anne, yaralı olarak çıkarıldı. 9 yaşındaki çocuğu da enkaz altından kurtarıldı.

100. saatte çifte mucize! Anne ve oğlu, enkaz altından böyle kurtarıldı

07.38: Kahramanmaraş'ta bir vatandaş daha enkaz altından sağ olarak kurtarıldı

Son dakika: Yüzyılın felaketinde yaralar sarılıyor! Vefat ve yaralı sayısı güncellendi: İşte deprem bölgelerinde son durum...

05.55: Hatay'daki arama kurtarma ekipleri Huzur Apartmanı'nda bebek sesi duyarak çalışmalarını yoğunlaştırdı. Enkaz kaldırma çalışmalarında 1,5 yaşındaki Sela bebek ve ailesi 96 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.

05.07: Kahramanmaraş'tan hareket eden askeri kargo uçağı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 210 depremzedeyi İstanbul'a getirdi.

 

kaynak:sabah

EditörEditör