GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-11-2023 17:15   Güncelleme : 27-11-2023 17:20

Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı Konya'da başladı

"Türkiye Yüzyılında Yurt Dışı Din Hizmetlerinin Geleceği" temasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 27-29 Kasım tarihleri arasında Konya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 10’uncu Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı başladı.

Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı Konya'da başladı

"Türkiye Yüzyılında Yurt Dışı Din Hizmetlerinin Geleceği" konferansı Konya'da başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt içinde ve dünyada yapmış olduğu kaliteli hizmetlerin milletin hissiyatının bir tezahürü olduğunu ifade eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Diyanet teşkilatımızın; imkân ve kabiliyeti yüksek, evrensel alana hitap edebilen nitelikli kadrolarıyla hem ülkemize hem de dünyaya büyük hizmetler yapabileceğini vurgulamak istiyorum. Diyanetimiz; ulaştığı kurumsal kapasitesiyle, evrensel düzeyde de istikamet üzere insanlığın ihtiyaç duyduğu umdeleri analiz eden, bilimsel olarak ortaya koyan, imkânı, yaygın ağ ve kabiliyetiyle istikbalimize ışık tutmaktadır." dedi.
10’uncu Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı açılış programına; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Vali Vahdettin Özkan, Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ve protokol üyeleri katıldı.


Konferansın Konya'da gerçekleştirmesinin önemine değinen Vali Özkan; toplantının hayra, berekete, ilme, irfana ve medeniyet değerlerimizin tüm Dünyada anlaşılmasına vesile olmasını temenni etti.
Açılış konferansının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Vali Vahdettin Özkan ve protokol üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığının geçmişten günümüze yurtdışında ki faaliyetlerinin anlatıldığı fotoğraf sergisini gezerek bilgi aldı.

Kaynak bbnhaber 

EditörEditör