EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-06-2023 11:29

YKS’de 2. oturum (AYT) başladı: Adaylar gelecek için ter döküyor! Aileler kapıda bekliyor

Güzel bir geleceğe adım atmak isteyen milyonlarca öğrencinin ter döktüğü Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS)'nin ikinci oturumu olan alanda yeterlilik sınavı (AYT) başladı. Kimisi sınavı 7 dakika ile kaçırdı, kimisi ise saniyeler kala içeri girmeyi başardı.

YKS’de 2. oturum (AYT) başladı: Adaylar gelecek için ter döküyor! Aileler kapıda bekliyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen, Türkiye geneli yaklaşık 2.5 milyon öğrencinin başvuru yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15'te başladı.

Adaylar okulda ter dökerken velileri de okul dışında heyecanla bekledi. 

Sınava giren Berk Mert Öz; "Ben diş hekimliği veya tıp fakültesi istiyorum. Sınava 5. girişim, artık yani ilk iki sınavda pek bir şey yapamamıştım.

Sonradan istediğim puanı alamadım, artık inşallah yapacağız bu sene. Pek heyecanlı değilim bu sefer, çalıştım güveniyorum kendime.

Hazırlık süresi boyunca çok çalışmaktan ziyade düzenli çalıştım. Özel ders desteği aldım." diye konuştu.

7 DAKİKA GECİKTİ, SINAVA ALINMADI…

Antalya'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumuna giren öğrenciler sınav binaları önünde yoğun kuyruk oluşturdu. 7 dakika geç kalan öğrenci, sınav binasına alınmadı.

Eskişehir'de Alan Yeterlilik Testi (AYT) için kapıların kapanmasına 1 dakika kala bisikletiyle sınav salonunun önüne gelen adaya, bina görevlileri yardım etti.

UNUTKAN ADAYIN İMDADINA BAŞKA BİR ADAYIN VELİSİ KOŞTU

İzmir'de bir aday kimliğini unutunca bir başka adayın velisi arabasına atlayarak adayın evinden kimliğini aldı. Unutkan aday, fedakar veli sayesinde sınava 3 dakika kala kimliğine kavuştu.

kaynak :sabah

 

EditörEditör