SİYASET
Giriş Tarihi : 14-12-2023 20:50

Yeniden Refah Partisi, Yerel Seçimlerde Konya Büyükşehir’i mi istiyor?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan’ın “baba yadigarı” olarak tanımladığı Konya için ısrarcı olduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Konya Büyükşehir Belediyesi adaylığının partisine verilmesini talep ettiği öğrenildi

Yeniden Refah Partisi, Yerel Seçimlerde Konya Büyükşehir’i mi istiyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan arasındaki görüşmenin detayları merak edilirken Konya kamuoyu şok bir iddia ile çalkalanıyor. İddiaya göre Konya’da “Milli Görüş” ruhunu yeniden diriltmek için atağa kalkan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın AK Parti Genel Merkezi’nde üst üste gerçekleştirilen zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığını istediği öğrenildi. Tarafların Konya için sıkı pazarlık yaptığı konuşulurken, nihai kararın önümüzdeki günlerde verileceği öğrenildi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan’ın “baba yadigarı” olarak tanımladığı Konya için ısrarcı olduğu öğrenildi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Yaklaşan seçimlerle ilgili de çeşitli fikir alışverişleri gerçekleştirdik. İnşallah hayırlı olmasını, hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Erbakan, “Hem hepimizin maalesef kanayan yarası olan Gazze'deki gelişmelerle ilgili hem Türkiye gündemiyle ilişkili görüşmede bulunduk. Yaklaşan seçimlerle ilgili de çeşitli fikir alışverişleri gerçekleştirdik. İnşallah hayırlı olmasını, hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum. Bu aşamada bu kadarıyla iktifa etmeyi daha uygun buluyorum. Yine zamanı geldiği zaman, gerekli görüldüğü zaman, gerekli açıklamalar daha tahsilatlı bir şekilde yapılır” şeklinde konuştu.

Kaynak bbnhaber 

EditörEditör