Konya Haberci | Konya Haber
HV
27 TEMMUZ Cumartesi 04:46

Uluslararası Adalet Divanı: İsrail derhal saldırıları durdurmalı!

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Uluslararası Adalet Divanından (UAD) İsrail aleyhine talep ettiği yeni tedbirlere ve acil önlem talebine ilişkin karar açıklandı. Mahkeme, alınmış önlemlerin yeterli olmadığına ve İsrail'in saldırıları durdurmak zorunda olduğuna karar verdi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 24-05-2024 17:34
Uluslararası Adalet Divanı: İsrail derhal saldırıları durdurmalı!

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Uluslararası Adalet Divanından (UAD) İsrail aleyhine talep ettiği yeni tedbirlere ve acil önlem talebine ilişkin karar açıklandı.

UAD'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Mahkeme öncelikle herhangi bir durum değişikliği olup olmadığını değerlendirdi. Ocak ayında alınan kararda İsrail askeri operasyonun çok sayıda insanın ölümüne sebep olduğu belirtilmişti. Süre gelen gıda ve temel ihtiyaçların yoksunluğu nedeni ile Filistinlilerin yaşamının kötüye gittiği gözlemlendi. Gazze'de insani koşulların daha kötüye gitme riski var. İsrail sorumluluklarını yerine getirmeli.

REFAH'TA DURUM FELAKET SEVİYESİNDE

Refah bölgesindeki durumun kötüye gittiği ve durumun felaket seviyesinde olduğu gözlemlendi. Ve İsrail'in buradaki askeri operasyonu sürüyor. Mahkeme yeniden gözlemleme ihtiyacı hissetmemektedir. Mahkeme temel haklar kapsamında bunların herhangi bir tahribata yol açması halinde geri dönülemez bir durum teşkil edeceğini belirtmiştir. 800 bin Filistinli Refah'taki yerlerinden edildi.

Mahkeme tahliye çabalarının ve İsrail'in almış olduğunu söylediği önlemlerin yeterli olmadığını değerlendirmektedir. Gazze'de yeni tedbir kararlarına ihtiyaç duyuluyor.

İSRAİL YETERLİ ÖNLEM ALMADI

İsrail Refah'ı haftalarca bombaladı, altyapı yok olmak üzere. Refah'ta içilebilir su yok. Mahkeme İsrail'in yeterince önlem almadığını görüyor. Mahkeme mevcut durumun geri dönülemez riskler getirdiğini görüyor. Sahada bir aciliyetin ve tahribatın olduğunu görüyoruz.

Mahkeme İsrail'in askeri operasyonunu derhal durdurmak zorunda olduğuna karar vermiştir..

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in tedbir raporunu 1 ay içinde sunması gerektiğini belirtti.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR