FUTBOL
Giriş Tarihi : 03-12-2023 00:48

Türkiye’nin rakipleri belli oldu! İşte A Milli Takım’ın EURO 2024’de rakipleri

Gelecek yıl 14 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında Almanya'da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup kuraları çekildi. Vincenzo Montella yönetiminde elemeleri lider tamamlayan milliler, kuralara 2. torbadan katıldı. Almanya'da yapılan kura çekimi büyük bir heyecanla takip edilirken A Milli Takım'ın da rakipleri belli oldu.

Türkiye’nin rakipleri belli oldu! İşte A Milli Takım’ın EURO 2024’de rakipleri

16px;">Stefan Kuntz'un ardından göreve gelen Vincenzo Montella, A Milli Takım'la birlikte kısa süre içerisinde oldukça büyük bir başarı yakaladı.

Ay-yıldızlıların başında EURO 2024 gruplarında çıktığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik alan Montella, millileri lider olarak EURO 2024'e götürüyor.

Almanya'da düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde milli takıma olan güveni yeniden yükselten Montella ile uzun soluklu da bir proje çizildi.

Grup kuralarına 2. torbadan katılan A Milli Takım'ın rakipleri belli oldu.

İŞTE GRUPLAR...

A Grubu: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre

B Grubu: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk

C Grubu: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere

D Grubu: A yolu play-off galibi (Polonya, Galler, Finlandiya, Estonya), Hollanda, Avusturya, Fransa

E Grubu: Belçika, Slovakya, Romanya, B yolu play-off galibi (İsrail, Bosna Hersek, Ukrayna, İzlanda)

F Grubu: TÜRKİYE, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg), Portekiz, Çekya

SON ÜÇ TAKIM 26 MART'TA BELLİ OLACAK

Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılacak son üç takım, 21-26 Mart tarihleri arasında 12 ülkenin katılacağı play-off turu maçları sonunda belli olacak.

Play-off etabında Bosna Hersek, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, İzlanda, İsrail, Kazakistan, Lüksemburg, Polonya, Ukrayna ve Galler mücadele verecek.

Tek ayaklı eşleşmelerde play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024'te, finalleri ise 26 Mart 2024'te oynanacak.

ŞAMPİYONA 14 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

Almanya'daki 10 şehrin ev sahipliği yapacağı şampiyonanın açılış maçı Münih Futbol Stadyumu'nda, final karşılaşması ise Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Finallere Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak.

Play-off etabında Bosna Hersek, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, İzlanda, İsrail, Kazakistan, Lüksemburg, Polonya, Ukrayna ve Galler mücadele verecek.

GRUPTA BİRİNCİ VE İKİNCİLER DOĞRUDAN SON 16 TURUNDA

EURO 2024'te 4'erli 6 grupta toplam 24 takım mücadele edecek. 6 grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak.

Son 16 turundan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçilecek.

kaynak:sabah

EditörEditör