GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-09-2022 15:23   Güncelleme : 15-09-2022 16:16

TOKİ'nin Sosyal Konut Edindirme Projesine Göre Taksitle Ev Almak Dinen Caiz mi?

TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül Çarşamba günü itibariyle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ sosyal konut projesi için uygulanacak daire fiyatları ve taksit ödemeleri hakkında detayları duyurmuştu. Vatandaşlar, e-devlet veya Ziraat ve Halkbank şubelerinden başvuru yapabilecek. TOKİ sosyal konut ve arsa satışı başvuruları Ekim ayı sonuna kadar sürecek. Peki, bu satışlar İslam'a göre caiz mi? Prof.Dr.Orhan Çeker bu konuya açıklık getirdi.

TOKİ'nin Sosyal Konut Edindirme Projesine Göre Taksitle Ev  Almak Dinen Caiz mi?

TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül Çarşamba günü itibariyle başladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ sosyal konut projesi için uygulanacak daire fiyatları ve taksit ödemeleri hakkında detayları duyurmuştu. Vatandaşlar, e-devlet veya Ziraat ve Halkbank şubelerinden başvuru yapabilecek. TOKİ sosyal konut ve arsa satışı başvuruları Ekim ayı sonuna kadar sürecek Peki, bu satışlar  İslam'a göre caiz mi? Prof.Dr.Orhan Çeker bu konuya açıklık getirdi.


 

Prof..Dr Orhan Çeker açıklamasında Toki'nin yapacağı Konut ve işyerlerinin satışından doğan sürecin islami hükmünü açıkladı.Buna göre:Hükümetin yeni konut edindirme projesine göre ev satın almak caizdir. Fiyat belirsizliği taraflar arasında çekişmeye sebebiyet vermediği için akde zarar vermez. Çekişmeye sebebiyet vermeyen bu tür bilinmezlikler (cehalet-i yesire) akdin sıhhatini olumsuz yönde etkilemez. Bilinmezlik, çekişmeye sebebiyet verecek seviyede (cehalet-i fahişe) olsaydı akdi fasid kılacaktı. Bu projede böyle bir bilinmezlik yoktur. Dolayısıyla şartları tutan kimseler katılıp ev yada iş yeri sahibi olabilirler.

EditörEditör