FUTBOL
Giriş Tarihi : 29-12-2023 23:08

TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'den ortak açıklama: Süper Kupa ertelendi!

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe'den yaşanan gelişmelerle ilgili ortak bir açıklama geldi. Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı ileri bir tarihe ertelendi.

TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'den ortak açıklama: Süper Kupa ertelendi!

Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı ileri bir tarihe ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe'den yaşanan gelişmelere dair ortak açıklama geldi. İşte son dakika haberinin detayları…

TFF, GALATASARAY VE FENERBAHÇE'DEN ORTAK AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa maçının organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle ortak kararla ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Yapılan ortak açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonunun 100. Yılını yurt dışında da kutlamak amacıyla, Türk futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık Cuma günü saat 20.45'te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa'nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz."

OTELDEN AYRILDILAR

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa maçının ileri bir tarihe ertelenmesinin açıklanmasının ardından toplantı gerçekleştirdikleri otelden ayrıldılar.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanması planlanan Süper Kupa maçı öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından da Süper Kupa'nın ileri bir tarihe erterlendiği ortak bir yazılı açıklamayla duyuruldu.

Açıklamanın ardından Özbek ve Koç da toplantının yapıldığı otelden basın mensuplarına açıklama yapmadan ayrıldı. Başkan ve yöneticilerin morallerinin bozuk olduğu gözlemlendi.

BEŞİKTAŞ: ATATÜRK SEVDALILARINI DOLMABAHÇE'YE BEKLERİZ

Beşiktaş Kulübü, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak bildirilen saatte başlamayan Turkcell Süper Kupa maçına ev sahipliği için kulüplere davette bulundu.

Siyah-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kapımız Açık!" başlıklı açıklamada, "Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finalini, uygun bir tarihte, Atamızın semtinde, dünyanın en güzel stadında oynamak üzere, Atatürk sevdalılarını Türk bayraklarıyla Dolmabahçe'ye bekleriz."

Sarı-Lacivertli kulüpten Türk bayrağıyla paylaşılan açıklamada, "Eski adı Cumhurbaşkanlığı Kupası olan Süper Kupa finalinin Cumhuriyetimizin 100. yılında başkentimiz Ankara'da oynanması için TFF ve kulüplerimizi davet ediyoruz" denildi.

SİVASSPOR: KUPA FİNALİ SİVAS'A YAKIŞIR

Sivasspor, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptal edilmesi ardından karşılaşmanın Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanması için davette bulundu.

Sivasspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Kupa Finali Sivas'a Yakışır! Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak Süper Kupa Finali, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas'a yakışır. Bekleriz" ifadeleri kullanıldı.

HAKEMLER OTELE GERİ DÖNDÜ

Süper Lig 2022-2023 Sezonu şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe'nin bu akşam Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda karşı karşıya gelecekti.

Karşılaşmadan önce maçın oynanacağı Al-Awwal Park'a hareket eden görevli hakemler, iki takımın stadyuma gelmemesinin ardından stattan ayrılarak otele geri döndü.

kaynak:sabah

EditörEditör