ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 28-07-2023 09:09

Teröre kaynağında neşter! PKK'ya darbe üstüne darbe

En kapsamlı operasyonlarla teröre darbe üstüne darbe indirildi. 2016'dan bu yana 38 bin 235, 1 Ocak'tan itibaren Terörle Mücadele Harekâtı bölgesinde 44'ü son bir haftada olmak üzere 892 teröristi etkisiz hâle getirdi.

Teröre kaynağında neşter! PKK'ya darbe üstüne darbe

Terörle mücadelesini her geçen gün artan bir şiddet ve tempoda, terörü kaynağında yok etme anlayışıyla ve kararlılıkla sürdüren Mehmetçik, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dâhil; 1 Ocak'tan itibaren Terörle Mücadele Harekâtı bölgesinde 44'ü son bir haftada olmak üzere 892 teröristi etkisiz hâle getirdi.

24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38 bin 235 terörist etkisiz hâle getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk şu bilgileri paylaştı:

128 BİN 812 KİŞİ HUDUTLARDA ENGELLENDİ

Geçtiğimiz bir hafta içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 193 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 15'i FETÖ mensubu olmak üzere 20'si teröristtir.

2 bin 900 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 4 bin 258'e, bunlardan FETÖ mensubu olanların sayısı 216'ya, toplam terörist sayısı ise 326'ya yükselmiştir.

38 BİN 235 TERÖRİST ETKİSİZ

1 Ocak'tan itibaren Terörle Mücadele Harekâtı bölgesinde 44'ü son bir haftada olmak üzere 892 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38 bin 235 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

TERÖR TACİZLERİNE JET YANIT, 661 TERÖRİST ETKİSİZ

Son bir haftada harekât bölgelerimize terör örgütü tarafından 2 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, kahraman komandolarımızın anında müdahalesi ile 30 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

1 Ocak'tan itibaren harekât bölgelerimize terör örgütü tarafından gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 81 olurken, etkisiz hâle getirilen terörist sayısı ise 661'e ulaşmıştır.

ETKİN ROL ÜSTLENMEYE HAZIRIZ

Ateşkes ve müteakiben kalıcı barışın sağlanması için etkin, kolaylaştırıcı rol üstlenmeye ve insani krizi hafifletmeye yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz.

Rusya Federasyonu tarafından durdurulan Tahıl Girişimi'nin devamına yönelik BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna yetkilileri ile temaslarımız Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak devam etmektedir.

685 SORTİ İLE YANGINLARA MÜDAHALE

Son bir haftada Silahlı Kuvvetlerimize ait 4 uçak ve 40 helikopter ile farklı bölgelerdeki orman yangını söndürme çalışmalarına katkı sağlanmıştır.

Helikopter ve uçaklarımız tarafından şimdiye kadar 685 sorti yapılarak yangınlara müdahale edilmiştir. Gelen anlık taleplere istinaden görevlendirmeler devam etmektedir.

EN EMNİYETLİ VE EN GÜVENLİ ZAMAN

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları da tahıl Girişimi'nin Rusya tarafından durdurulmasının ardından İstanbul Boğazı ve Ukrayna limanlarında bekleyen gemilerin olup olmadığına ilişkin, Türkiye'nin Tahıl Girişimi'nin dörtlü olarak eski haliyle devamından yana olduğunu vurguladı.

İstanbul'da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nin yeterli personelle operasyonel olarak kalmasını sağlamaya yönelik kararlılıklarını yineleyen kaynaklar, "Girişimin Rusya tarafından durdurulmasıyla Ukrayna'dan gelen yeni bir gemi söz konusu değil. Ancak girişim durdurulmadan önce Ukrayna'ya gitmek için başvurusu olan gemiler var.

Bu gemilerin durumu, girişimin devamına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında değerlendirilecektir" diye konuştu.Ukrayna limanlarında bekleyen Türk gemilerine yönelik soru üzerine kaynaklar, "Bayrağı veya sahibi veya şirketi Türk olan ticari gemilerimizin emniyetli şekilde ülkemize getirilmesi için Ticaret Bakanlığımız ve ilgili paydaşlarımızla koordineli olarak hem Ukrayna hem Rusya taraflarıyla görüşmelerimiz sürüyor.

En emniyetli ve en güvenli zaman takip ediliyor. Söz konusu şartlar oluştuğunda gemilerimiz Türkiye'ye güvenle getirilecektir" ifadelerini kullandı.

kaynak:sabah

EditörEditör