EKONOMİ
Giriş Tarihi : 02-11-2023 15:56

TCMB Başkanı Erkan açıkladı! Dijital para için ilk tarih verildi!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dijital para çalışmaları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erkan birinci faz çalışmaları raporunun yıl sonuna kadar yayımlanmasını planladıklarını belirterek, çalışmaların hangi aşamalardan geçileceğini açıkladı.

TCMB Başkanı Erkan açıkladı!  Dijital para için ilk tarih verildi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası İdare Merkezi'nde yılın son Enflasyon Raporu'nun tanıtımı amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında soruları yanıtladı.


Dijital para için ilk tarih verildi! TCMB Başkanı Erkan aşamaları tek tek açıkladı
DİJİTAL PARADA İLK TARİH VERİLDİ

Hafize Gaye Erkan, dijital para çalışmalarına ilişkin de bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Dijital para birinci faz çalışmaları raporunun yıl sonuna kadar yayımlanmasını planlıyoruz. İkinci faz çalışmaları kapsamında da 2024'te hukuki, iktisadi ve güvenlik boyutları ele alınacak. Çevrim dışı ödeme, donanım, cüzdanlar gibi ürünler üzerinde çalışılacak. Üçüncü fazda da dijital Türk lirasının tüm boyutlarıyla etkilerine ilişkin nihai çalışmalar ve hukuki altyapısı tamamlandıktan sonra yaygınlaşma değerlendirilecek. Sadece dijital Türk lirası çıkarmaktan ziyade, buradaki teknolojinin kalitesi ve ihraç edilebilir olması da çok önemli. Hem kendi insan gücümüz hem işbirliklerimizle dinamik ve kaliteli bir teknolojinin oluştuğunu belirtmek isterim."

Kaynak Sabah 

EditörEditör