SAĞLIK
Giriş Tarihi : 02-08-2023 16:24

Selçuklu'dan 25 milyon liralık dev yatırım

Selçuklu Belediyesi tarafından Bedir Mahallesi’ne kazandırılan Bedir Sosyal Tesisi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Selçuklu'dan 25 milyon liralık dev yatırım

Selçuklu Belediyesi ilçenin farklı mahallerine vatandaşların talep ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni sağlık ve sosyal tesisleri kazandırmaya devam ediyor. Yapımı tamamlanarak hizmete sunulan ve içerisindeAile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu da bulunan Bedir Sosyal Tesisi için açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Saliha Acar, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hasan Çiftci, AK Parti Konya İl Başkanlığı ve Selçuklu İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“Bu eser son 4 yıl içerisinde Selçuklumuza kazandırdığımız 5. sosyal tesis oldu”

Selçuklu Belediyesi olarak, bütün mahallelere her yaştan insanın faydalanabileceği tesisler inşa ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“Bugüne kadar Selçuklumuza birçok sayıda sosyal tesis, sağlık tesisi, spor tesisi, eğitim tesisi kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Son olarak geçtiğimiz hafta tarihi Sille Mahallemizde çok büyük bir projenin temel atma törenini gerçekleştirmiştik. Yine kısa bir süre önce Şeyh Şamil Mahallemizde Sentetik Çim Saha ve İdari Binamızın, Hüsamettin Çelebi Mahallemizde ise Şehit Yaşar Nuri Küçükkara Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmiştik. Bugün de hep birlikte Bedir Sosyal Tesisimizin resmi açılış törenini gerçekleştireceğiz. Bedir Sosyal Tesisimiz, son 4 yıl içerisinde Selçuklumuza kazandırdığımız 5. sosyal tesisimiz olacak. Tabi burada Aile Sağlığı Merkezimiz ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz da bulunuyor. Sağlık alanında da yine son 4 yılda 7 Aile Sağlığı Merkezi ve iki 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu Selçuklumuza kazandırdık. 1 Aile Sağlığı Merkezimiz ve iki 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzun yapımı da devam ediyor.” dedi.

“Tesisimiz fonksiyonlarıyla bölgesine değer katacak”

Bedir Mahallesi’nin hem sosyal, hem de sağlık tesisi anlamında böyle bir yatırıma ihtiyacının olduğunu belirten Başkan Pekyatırmacı,“Elhamdülillah bu ihtiyacı çok fonksiyonlu, modern bir sosyal tesisle karşılamış olduk. Ben, kısa bir süre önce bölge halkımıza hizmet vermeye başlayan bu tesisimiz hakkında sizleri kısaca bilgilendirmek istiyorum. Bodrum, zemin, 1. ve 2. kat olmak üzere 4 katlı olarak inşa edilen sosyal tesimiz 2 bin 264 metrekare alana sahip. Belediyemize maliyeti ise güncel rakamlarla 25 milyon TL. Tesisimizin bodrum katında bir adet sığınak ve 1 adet teknik oda yer alıyor. Zemin katta Aile Sağlığı Merkezimiz ve 112 Acil sağlık hizmetleri istasyonumuz bulunuyor. Aile sağlığı merkezimizde 4 adet aile hekim odası, 4 adet hemşire odası, 1 adet bebek ve gebe izlem odası, 1 adet acil müdahale odası, 1 adet kan alma odası ve 1 adet de mutfak yer alıyor. Yine zemin katta bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzda da acil servis bölümü, personel odaları, bekleme salonu ve ambulans garajı bulunuyor. Tesisimizin 1. katında ise Aile Gelişim Merkezimiz olacak. Yine tesisimizin 2. katında da 220 metrekare büyüklüğünde fitness salonu, 50 metrekare büyüklüğünde aerobik salonu, soyunma odaları ve diğer ihtiyaç alanları yer alıyor. Tesisimizin ayrıca 20 araç kapasiteli açık otopark alanı bulunuyor. Farklı fonksiyonlara sahip Bedir Sosyal Tesisimiz, taşımış olduğu özelliklerle hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayacak ve bölgemize çok büyük değer katacak.

Hemşehrilerimiz burada hem sağlık hizmetleri hem de aile gelişim hizmetlerinden yararlanabilecekler. Ayrıca sosyal aktivite ve spor faaliyetlerini de burada gerçekleştirebilecekler.

Tesisimizim bölgemize, Selçuklumuza ve Konyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tesisimizin yapımında başta İl Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

Pekyatırmacı konuşmasını,“ İnşallah önümüzdeki günlerde yapımını tamamladığımız ve faaliyetlerine başlayan Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz, Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademimiz, Yazır 32 Derslikli İlkokulumuz ve Cem Sultan Parkımızın da resmi açılış törenlerini gerçekleştireceğiz.

Tabi diğer taraftan birçok yatırımımızın proje ve yapım süreçlerini de ayrıca sürdürüyoruz. Gönül belediyeciliği ilkesiyle çıktığımız bu yolculukta Selçuklumuza ve Konyamıza hizmet etmeye gece gündüz demeden, yılmadan, yorulmadan, bahanelere sığınmadan devam ediyoruz. Bu konuda her zaman olduğu gibi durmak yok, yola devam diyoruz. Sözlerimi sonlandırırken ben tekrar Bedir Sosyal Tesisimizin Mahallemize, Selçuklumuza ve Konyamıza hayırlı olmasını diliyor, programımıza teşriflerinizden ötürü siz değerli misafirlerimize ve kıymetli protokolümüze teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum. “ sözleri ile tamamladı.

Karatay Belediye Başkanı Kılca,“ Belediyelerimizin hizmet maratonu sürüyor”

Konya Belediyelerini hizmet maratonunun devam ettiğinin altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca: “Hamdolsun Konya'mızda hizmet sağanağı devam ediyor. Sadece bu haftaya baksanız bile nekadar yatırımın, hizmetin gönüllüsü belediyeler ve kamu kurumları olduğunu göreceksiniz. Pazartesi günü Karatay'da belediye bütçemizle en büyük belediye bütçemizin olduğu gençlik merkezimizin temelini atmıştık. Dün de Meram Belediyemizin önemli bir projesine şahitlik ettik “DOSD” adı altında özel bireylere yapılan bu yatırım gerçekten çok önemli. Yine Büyükşehir Belediyemizin Darül Mülk Projesi kapsamındaki önemli bir projesine dün öğleden sonra şahitlik ettik. Bugün de burada Bedir Mahallemize kazandırılan sosyal tesisin açılışında birlikteyiz. Belki biraz yoruluyoruz bu hizmetlere yetişmekte ama biz Konya'yı Konyalı hemşerilerimizi çok seviyoruz. Onlara hizmet etmekten de mutluluk duyuyoruz. Hamdolsun Konyalımıza hizmet yolunda Rabb'imizin bize bu imkanı vermesinden dolayı şükrediyorum ben. Tabii burada Bedir mahallemizehem sağlık tesisi, hem sosyal tesis olarakSelçuklu'muza uzun yıllar hizmet edecek önemli bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Belediye başkanımızı, ekibimizi, il sağlık müdürümüzü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, “Bu tesisle sağlık altyapımıza bir eser daha kazandırıldı”

Açılış ve temel atmalarla Konya’ya yeni eserler kazandırmanın sevincine ortak olduklarını söyleyen Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği Türkiye yüzyılı vizyon çizgisinde Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla

şehrimizi çok daha yaşanabilir ve güçlü yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Kuşkusuz sağlık, sahip olduğumuz en değerli hazine. Sağlık alanında atılan her adım hem şehrimiz hem de ülkemiz için son derece kıymetli. aile sağlığı merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Bedir Mahallesi Sosyal Tesisimiz güçlü sağlık alt yapımıza önemli bir katkı sağlayacak. Tesiste ayrıca Selçuklu Belediyemiz ile birlikte yürütülecek Aile Gelişimi Merkezi de yer almakta. Sözlerime son verirken hayata geçen bu projenin hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyor. Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmacı şahsında projede emeği olanlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konya İl Sağlık Müdürü Koç,“ Başkanımız ve ekibinin büyük desteklerini görüyoruz”

Sağlık yatırımında Konya modeline bugün çok güzel bir halka daha eklendiğini ifade eden Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç,“ Konya belediyeciliği hem gönül hem hizmet belediyeciliği açısından ülkemize örnek. Bu örneklerden sağlık alanında bizler de çok faydalanıyoruz. Özellikle Selçuklu'da, büyük bir ilçede Sayın Belediye Başkanımız ve ekibinin desteğiyle güzel işler yapılıyor. Tabii bugünkü sağlık tesisimiz kiralık bir yerdeydi ve iki hekimlikti, fiziki şartları Sağlık Bakanlığımız kriterlerine uygun değildi. Hem vatandaşlarımızın hizmet alması hem hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın hizmet sunması açısından sorunlu bir yerdi. Sayın Belediye Başkanımız ve ekibi bu sorunu anlattığımızda hemen çözüm üretti ve bu güzel tesisi bizlere emanet etti. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz, saygılar sunuyoruz. Selçuklu Belediyesi sınırlarımız çok geniş ve nüfusumuz çok büyük. Göreve geldiğinden itibaren Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmacı ve ekibi bizlere büyük destek oldu ve bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerimizle birlikte planladığımız, ihtiyaç olan sağlık tesislerinin gerek yapımında, gerek arsa temininde gerekse birtakım ekipmanların temininde büyük desteklerini görüyoruz. Hepsinden Allah razı olsun.” Diye konuştu.

“Konya modeli Türkiye'ye örnek olma yolunda ilerliyor”

“Konyasağlık alanında Türkiye'ye model olacak” diyen Koç sözlerini Konya’daki sağlık yatırımları hakkında bilgiler vererek sürdürdü,

“Şu anda 200’e yakın sağlık tesisimizin proje ve tamamlanması devam ediyor ve bunların 150 civarındaki tamamlanmış durumda. Bugüne kadar yaptığımız tesislerle kiralık aile sağlığı merkezi yani özelden apartman altıvesaire gibi olan sağlık tesisimiz 16’ya düştü. Hedefimiz kiralık ASM'miz kalmaması. Buda bakanlığımızın önemli projelerinden birisi. Bu alanda bütün sağlık birimlerini yenilemiş bir il olarak kısa sürede içinde inşallah Türkiye'ye örnek olmaya devam edeceğiz. Tabii bu tek başına olmuyor. El birliğiyle, gönül birliğiyle oluyor. Bu gönül birliğimizin ve birlikteliğimizin devamını diliyorum. Başta Selçuklu Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizleri gerçekten böyle umduğumuzun üzerinde modern binalarla buluşturuyorlar ve bizler de ekip olarak zevkle vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Tabii ikinci önemli birimimiz burada 112 Acil Sağlık İstasyonları birimimiz. Burası da bu yoğun bölge adına güzel hizmet üretecek bir yerimiz. Göreve geldiğinizde 67 istasyon varken bugün 97 istasyona çıktık ve bunların 45 tanesi yeni, dört dörtlük, beş yıldızlı binada hizmet vermeye başladı. Yine sayın başkanımız ifade etti. Yakında inşaat tamamlanacak istasyonlarımız da var. Onlarla birlikte biz bütün 62 istasyonumuzu yeni binasında hizmete sunacağız. Bu da yine Konya modeli olarak Türkiye'ye örnek bir proje. 112 Acil Sağlık İstasyonlarıyla, aile sağlığı merkezleriyle, sağlıklı hayat merkezleriyle Türkiye'ye örnek bir olma yolunda ciddi adımlar atıyoruz. YineSayın Başkanımızın iki tane çok önemli projesi var. Yine Selçuklu ilçemizde SağlıklıHayat Merkezi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin projesi tamamlanmak üzere. SayınBaşkanımız inşallah bunu kısa sürede ihalesini yapacaklar ve onlar da Selçuklu'muza kazandırılacak ve değer katacak. Gerçekten sayıya dökecek olsak çok fazla eserimiz var. Saymaktan yoruluyoruz çok şükür. Rabb'im bu bereketi, birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Rabb'im hayırlı etsin. Saygılarımla”

Konuşmaların ardından Bedir Sosyal Tesisi Açılışı dua ve kurdela kesimi ile gerçekleştirildi. Protokol üyeleri açılışın ardından tesisi gezdi.

EditörEditör