EĞİTİM
Giriş Tarihi : 21-09-2023 14:04   Güncelleme : 21-09-2023 15:49

Şehit Erkan Kurşun' un İsmi Selçuklu ‘da O Okulda Yaşatılacak

Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi’ne kazandırılan Şehit Erkan Kurşun İlkokulu’nun resmi açılışı bugün gerçekleşti. Açılışta konuşma yapan Başkan Pekyatırmacı yeni yatırımlarında müjdesini verdi.

Şehit Erkan Kurşun' un İsmi Selçuklu ‘da O Okulda Yaşatılacak

Konya'nın Kadınhanı İlçesi Bölge Trafik İstasyon Amirliğinde görev yaparken, Amirlik önünde yapılan trafik uygulaması sırasında, aracın çarpması sonucu şehit olan Polis Memuru Erkan Kurşun' un ismi okulda yaşatılacak.
Şehit Erkan Kurşun İlköğretim okulunun açılışında konuşan Selçuklu Belediye başkanı Ahmet Pekyatırmacı şunlara değindi:


Ahmet Pekyatırmacı, "Selçuklu Belediyesi olarak biz de eğitime her fırsatta destek veriyor yaptığımız her işte olduğu gibi eğitim alanında da tüm Türkiye'ye örnek olacak projeler gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan Selçuklumuza yeni eğitim kayıtları kazandırırken diğer taraftan mevcut tesislerimizin bakım ve onarımından tutun çevre düzenlemelerine kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. İlkokul bağımsız anaokulu binamızı tamamlayarak İ Milli Eğitim müdürlüğümüze teslim ettik. 4 okulumuza Kapalı Spor salonu kazandırdık eğitim komisyonumuzun yaptığı çalışmalar doğrultusunda 43 okulumuza toplantı salonu, 33 okulumuza spor salonu, 95 okulumuza kütüphane kurulumunu tamamladık" diye konuştu 

Pekyatırmacı, "Yazır Mahallesi Konya'nın en fazla nüfusu ile Selçuklumuzun en büyük mahallesi en hızlı gelişen mahallelerimizin de başında geliyor. Bölgemizin eğitim alanında böyle modern tam kapsamlı bir okula bir eğitim binasına ihtiyacı vardı. Selçuklu Belediyesi olarak kısa bir süre içerisinde okulumuzu tamamlayarak bölgemizin ihtiyacını da karşılamış olduk. Ben bu vesileyle İl Milli Eğitim Müdürümüz, kıymetli ekibine ve okulumuzun yapımında emeği geçen büyün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye aktardı.
Pekyatırmacı" Şehidimize Allahtan rahmet, kederli ailemize ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Rabbim milletimize böyle acılar bir daha yaşatmasın diye dua ediyorum" dedi.
Sözlerine devam eden Pekyatırmacı" Çocuklarımızın ilgi, kabiliyet ve yetenekleri doğrultusunda onlara çok geniş bir alanda fırsatlar sunduğumuz okul dışı öğrenme ortamlarını hazırladık. Bu kapsamda Sille tabiat okulunda 16 atölye ile Ahmet Keleşoğlu sanat tasarım atölyesinde 5 atölye ile Beyhekim gelişim akademisinde 13 atölye ile ve Selçuklu sanat akademisinde tiyatro, müzik ve kişisel gelişim atölyelerimiz ile 17 bin 869 öğrencimize hizmet verdik ve inşallah vermeye de devam edeceğiz" diye konuştu.
Türkiye'nin en kapsamlı güzel sanatlar lisesi Selçuklu ‘da yapılacak
Ülkemizin modern ve en kapsamlı güzel sanatlar lisesini Selçuklumuza kazandırmak için tüm çalışmalar tamamlandı, ihalesi yapılarak sözleşmesi imzalandı ve inşallah önümüzdeki günlerde de yapım işlemlerini başlatmış olacağız.

EditörEditör