GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-02-2023 10:44   Güncelleme : 28-02-2023 11:20

Sarıl Arama Kurtarma Eğitimlere Devam Ediyor

Sarıl Arama Kurtarma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği "Arama Kurtarma Destek Gönüllüsü" eğitimlerini gönüllülerine vermeye devam ediyor.

Sarıl Arama Kurtarma Eğitimlere Devam Ediyor

Sarıl Arama Kurtarma ekibi Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan asrın felaketi depremde hızla bölgeye hareket etmiş, öğlen saat 13.00 civarı bölgeye ulaşmış ve tüm hızla Arama Kurtarma faaliyetlerine başlamıştı. Ekip yoğun bir çalışmayla bölgede faaliyetlerini gerçekleştirmiş, 9 gün sonra dönüş yapmıştı.

Sarıl Arama Kurtarma ekibi deprem bölgesinden gelir gelmez sanki her an deprem olacakmış gibi, dinlenmeden gönüllü eğitimlerini planlayarak ‘Arama Kurtarma Destek gönüllüsü’ Eğitimlerine başladı. Konuyla ilgili bilgiler veren Sarıl Arama Kurtarma Derneği Başkanı Abdullah YAĞCI; ‘’Sarıl Arama Kurtarma Ekibimiz olası afetlere karşı hep hazır durumdaydı, Afetin olduğu anda alarm durumuna geçtik, hızlı bir şekilde koordinasyon merkezinde toplandık, Arama kurtarma teçhizatlarını hazırlayıp yükleyip bölgeye doğru hareket ettik, saat 13:00 sıralarında Hatay-Belen'e ulaşıp Arama Kurtarma Faaliyetlerine başladık, bölgede çalışmalarımızı tamamladık ve 9 gün sonra koordinasyon merkezine dönüş yaptık.

Bu süreçte yüzlerce gönüllü başvurusu aldık ve hızlı bir şekilde planlama yaptık İlk gönüllü grubumuza "Arama Kurtarma Destek Gönüllüsü" eğitimlerini verdik. İki gün süren eğitimde ilk gün eğitim salonunda afet farkındalığı, arama kurtarma nedir? Nasıl hareket edilir? Enkazda nasıl çalışılır? konuları işlendi.

İkinci gün koordinasyon merkezimizin eğitim sahasında Arama Kurtarmada kullanılan makine ve teçhizatlarını tanıttık ve tüm makineleri kullandılar, eğitimi başarıyla tamamlayan gönüllülerimiz sertifikalarını aldılar. Biz Eğitimlerini almış gönüllülerimizin sayılarının artmasını istiyoruz. Eğitimlerimiz devam edecek, herkesi Sarıl Arama Kurtarma Gönüllüsü olmaya ve destek vermeye davet ediyorum, gönüllü olmak için irtibat numaralarımız ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden iletişime geçebilirler. Ülkemize tekrar geçmiş olsun, Afetsiz günler Dilerim’’Dedi.

EditörEditör