ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 03-10-2023 08:33

Şanlıurfa merkezli 18 ilde PKK' ya yönelik'Uyuyan hücre' operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

Şanlıurfa merkezli 18 ilde terör örgütü PKK'ya yönelik 'Uyuyan hücre' operasyonu başlatıldı. MİT ve Emniyet Teşkilatı'nın koordinesinde gerçekleşen operasyon kapsamında şu ana kadar 90'a yakın şüpheli gözaltına alındı.

Şanlıurfa merkezli 18 ilde PKK' ya yönelik'Uyuyan hücre' operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

PKK/YPG'nin Türkiye'deki hücre istihbarat yapılanmasına yönelik MİT, Emniyet ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda Şanlıurfa merkezli 18 ilde eş zamanlı olarak büyük bir operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 90'a yakın PKK uyuyan hücresinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı, örgütün istihbarat yapılanmasının Türkiye ayağının tespiti ve çökertilmesine yönelik yaklaşık 10 aydır Kuzey Irak, Suriye ve Türkiye içerisinde titiz bir çalışma yürüttü. Saha ajanlarının örgütün istihbarat yapılarına sızması neticesinde örgüte çalıştığı tespit edilen şahıslar yakın takibe alındı ve eş zamanlı operasyon başlatılması amacıyla Emniyet birimleri ile yakın koordineler gerçekleştirildi. Tüm hazırlıkların tamamlanması ardından operasyon için düğmeye basıldı.

Şanlıurfa merkezli İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya'da eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı.
Operasyon kapsamında 90'a yakın kişi gözaltına alındığı ifade edildi.

UYUYAN HÜCRELERE YÖNELİK
Operasyonun taktik düzeyden ziyade, Suriye'deki örgütün istihbarat yapılanmasının Türkiye'de uyuyan hücre şeklinde faaliyet yürüten ağının yaklaşan Yerel Seçimler öncesinde çökertilmesi gibi "Stratejik" bir anlamı mevcut olduğu öğrenildi.

Kaynak Sabah (Halit Turan)

EditörEditör