YAŞAM
Giriş Tarihi : 19-06-2023 15:26

Sağanak Yağışlar Bazı Tarım Arazilerini Vurdu

Karapınar’da devam eden sağanak yağışlar hayatı ve tarımı olumsuz etkiledi. İlçe bağlı Mısırlı yaylasında çiftçilik yapan Ali Özata, sabah gün ağardığında gittiği tarlasını gördüğü manzara karşısında büyük şok yaşadı.

Sağanak Yağışlar Bazı Tarım Arazilerini Vurdu

Karapınar’da devam eden sağanak yağışlar hayatı ve tarımı olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz gün ilçenin birçok yerinde eş zamanlı yağışlar görüldü. Yağışlar nedeni ile yollar geçit vermezken tarlalar su ile doldu. Yollarda ağır tahribatlar meydana geldi. İlçe bağlı Mısırlı yaylasında çiftçilik yapan Ali Özata, sabah gün ağardığında gittiği tarlasını gördüğü manzara karşısında büyük şok yaşadı.

1 ay sonra hasat etmeye hazırladığı fiğ bitkisinin sular altına kaldığını belirten Ali Özata, “Yağmur 2 saat aralıksız yağdı. Koyunlarımızı ağılın temelinden delik açarak tahliye edebildik. Sabaha kadar her yer su ile doldu. Sabah ise hemen yanı başımızdaki fiğ ekili tarlama gittim. 10 dönüm tarlanın neredeyse tamamı sular altındaydı. 1 ay sonra ürünümüz hasat etmeyi beklerken su altında kaldı. O kadar verdiğimiz emeğe üzülüyoruz. Ekilmesi, bakımı, sulanması hepsi emekti. Ama yapacağımız bir şey yok. Allah’tan geldi. Buna inanıyoruz. Suyun ne zaman çekileceğine bilemiyoruz. Ekinler su altında çürüyecek. Maddi hasar bir şekilde atlatılır önemli olan can kayıplarının olmaması” diye konuştu.

kaynak:bbnhaber

 

EditörEditör