GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2023 23:30   Güncelleme : 07-02-2023 11:05

Prof.Dr.Orhan Çeker'den Deprem ile ilgili açıklama

Prof.Dr.Orhan Çeker Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem ile ilgili şunları söyledi: Depremde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.Yaralanan kardeşlerimize Rabbim'den acil şifalar diliyorum.

Prof.Dr.Orhan Çeker'den Deprem ile ilgili açıklama

Prof.Dr.Orhan Çeker Kahraman Maraş merkezli meydana gelen ve tüm ülkemizi yasa boğan deprem ile ilgili şunları söyledi: Depremde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.Yaralanan  kardeşlerimize Rabbim'den acil şifalar diliyorum

müslümanların böyle zamanlarda birlik ve beraberlik içinde olması gerekir. yaralarımızı hep beraber saralım inşallah. Böyle durumlarda çokça sorulan soruların başında  yardım soruları gelmektedir. Örnek olarak ZEKÂT depremzedelere verilir mi, diye sorulmaktadır. Hangi durumda olunursa olunsun, zekatın verileceği yerler bellidir.STK'lar veya resmî yardım kuruluşları ZEKÂT FONU / HESABI açarlar da oraya yatırılan zekat paralarını zekât verilmeye müsait yerlere harcarlarsa o fonlara zekât yatırılabilir. Müslümanlar zekatın dışında bir de SADAKAnın olduğunu unutmamalıdır.Sadaka sosyal hizmetlerin ve yardımların hepsine verilebilir. Zor günlerde mümkün mertebe yardım yapmaya gayret edelim. Bu vesile ile tekrar, vefat edenlere ALLAH rahmet eylesin, yaralılara acil şifalar ihsan eylesin, cümleye geçmiş olsun. 

EditörEditör