GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2023 11:38   Güncelleme : 08-03-2023 13:58

Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kayseri’deki depremleri değerlendirdi! “Kırılacaksa orası kırılır” diyerek uyardı

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kayseri'nin İncesu ilçesinde 6 dakika arayla meydana gelen 4,7, 4.3 ve 4.4 büyüklüğündeki depremleri değerlendirdi. Türkiye'de her an her yerde depremin olabileceğini belirten Pampal, Yedisu fayına dikkat çekerek, "Enerji biriktiriyor. Kırılacaksa orası kırılır." diyerek önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Süleyman Pampal ayrıca, "Kayseri'deki depremler Marmara'da beklenen depremi tetikler mi?" sorusuna da yanıt verdi. İşte Deprem Uzmanı Süleyman Pampal'ın açıklamaları ve son dakika deprem haberinin detayları...

Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kayseri’deki depremleri değerlendirdi! “Kırılacaksa orası kırılır” diyerek uyardı

6px;">Kayseri'nin İncesu ilçesinde dün 6 dakika arayla 4,7, 4.3 ve 4.4 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, katıldığı canlı yayında Kayseri'de geçrekleşen depremlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu fay zonu üzerinde 7 ve üzerindeki depremlerin meydana gelebileceğini ifade eden Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Kırılmaya hazır Yedisu fayı var, enerji biriktiriyor. Kırılacaksa orası kılır dedik" dedi. İşte son dakika deprem haberini detayları...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Kayseri'nin İncesu ilçesinde dün saat 14.47'de, 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 12,8 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre, herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi.

4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE 2. DEPREM

AFAD verilerine göre saat 14.53'te de merkez üssü yine İncesu olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE 3.DEPREM

Saat 14:48'de ise merkez üssü Kayseri Hacılar olan 4.4 büyüklüğünde üçüncü deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 km derinliğinde olduğu bildirildi.

"'KIRILACAKSA ORASI KIRILIR' DEDİK"

Deprem Uzmanı Süleyman Pampal, katıldığı canlı yayında Kayseri'de gerçekleşen 2 depremi değerlendirdi.

Türkiye'de her an her yerde depremin olabileceğini belirten Pampal, "Türkiye'nin önemli fayının orta kesimlerinden biri bu. Tuz Gölü fayı da yıkıcı Deprem yaratma kapasitesine sahip. Tuz Gölü'nün de doğu ucunda depremler oluyor. Maalesef bu Doğu Anadolu Fayı üzerinde yaşadığımız 3 depremin dışında bu. Bu farklı bir fayın üzerinde. Bundan sonra da olabilir. Bu büyüklükteki depremler ilk kez oluyor değil. Zaten deprem olma ihtimali olan bir yer burası. 7 ve üzerindeki depremler bu fay zonu üzerinde mümkün" dedi.

Pampal, "Marmara depremini tetikleme ihtimali yok. Kırılmaya hazır Yedisu fayı var, enerji biriktiriyor. Kırılacaksa orası kılır dedik, bunu söylemeye devam ediyoruz. Ama Marmara'yla hiçbir ilgisi yok." ifadelerini kullandı.

NACİ GÖRÜR 5 KENTİ UYARDI

Naci Görür'ün değerlendirmelerinden öne çıkanlar:

"Saraycık-İncesu/Kayseri'de 4.9 ve 4.2 artçı deprem oldu. Bu deprem düşük aktiviteli Ecemiş Fay zonu içerisinde. Bu zon KAF'dan ayrılıp Mersin'e kadar uzanır 730 km uzunluktadır. Geçmişte büyük depremler üretmiştir.

"ERZİNCAN, MALATYA, ADANA, KAYSERİ VE SİVAS'TA DEPREMLER BEKLENEBİLİR"

Son Maraş ve Gaziantep depremleri Anadolu Levhasının bölgeye yakın aktif fay sistemlerinde stres alanı değişimlerine neden oldu ve muhtemelen kimi fay parçalarının kırılmasına neden oluyor.Bu nedenle Erzincan-Karlıova, Malatya, Adana, Kayseri ve Sivas yörelerinde bu tür depremler beklenebilir.Sevgiyle.

Not: Sizleri bilgilendirmek amacıyla yazıyorum. Yoksa 'büyük deprem olacak, şu zamanda olacak' vb şeyler söylemiyorum. Benim beklentim olursa çoğunlukla küçük boyutlu depremlerin olacağıdır. Saygıyla"

kaynak:sabah

EditörEditör